donderdag 7 februari 2008

Tja, tja, tja, ja wat zullen we eten........

Tja, tja, tja, wat eten we vandaag????
Je zou toch denken, mens je woont in Frankrijk; hèt land van lekker eten, dat moet toch niet zo moeilijk zijn! Nou, wel dus!
Omdat we meestal maar één keer per week boodschappen doen, moet je dus veel vooruit denken en zorgen voor een voorraadje en dat is nou net nou de kneep!
Verse groenten zien er in de meeste supermarkten niet echt geweldig uit, daar is Nederland toch sterker in. En dan de prijs: vaak schreeuwend duur een bloemkool kost regelmatig €2,60 of meer en dat is toch wel een beetje van de gekke! Dus ben je vaak aangewezen op diepvries. Twee grote diepvries aan huis winkel nemen een keer per maand contact op om je bestelling te noteren en leveren dan in dezelfde week aan huis af. Wel gemakkelijk, niet echt goedkoop maar wel handig om als voorraad in huis te hebben.
Thiriet is er zo een en die verkoopt veel exclusieve artikelen, als je de folder ziet blader je likkebaardend door hun assortiment, wel prijzig maar een culninair hoogstandje! Overheerlijke croissants voor de zondagochtend om zelf af te bakken zijn niet te versmaden, dus die hebben we altijd in huis! Maximo daarentegen is gewoon gewoon, de frites, de rostirondjes en de zakken groenten ( veel mixen om te roerbakken ed.) kopen we daar. In de winter kunnen we die vanzelfsprekend ook in de super halen maar in de zomer met de temperatuurverschillen, dan heb ik het daar niet zo op. Maar dan het vlees, we zijn alledrie, toch wel een beetje carnivoor en dat is niet zo eenvoudig. De slager snijdt hier het vlees van koe of varken toch anders dan in Nederland en soms valt iets echt tegen, zag er lekker uit maar blijkt toch taai! Wim houdt absoluut niet van kluiven en dat maakt het er vaak niet eenvoudiger op.
Er is niet heel ver van hier een varkensfokkerij (vergelijkbaar met Johny's farm van de tv) en die verkoopt op het gebied van varkensvlees echt het neusje van de zalm, heerlijke speklappen en carbonades en hun eigen gemaakte vleeswaren zijn superlekker! Het vervelende is dan echter dat je ogen vaak groter zijn dan je portemonnee!
We kregen nog niet zolang geleden van de buurman, die 4 varkens had geslacht wat speklapjes en carbonades en ook die waren superlekker, we hadden met regelmaat onze schillen bij hen gebracht en dat was dus in ruil voor. Al met al valt het dus vaak niet mee om een verantwoorde maaltijd voor te schotelen en vervallen we nog m.i. tè vaak in Hollandse kost.
Niet dat daar iets mis mee is , maar je zou toch denken je woont in Frankrijk en dus eet je Frans! Maar nog niet dus! Als je het echt zo zou doen, moet je zelfs twee keer op een dag een warme maaltijd bereiden en ik vind vaak een maaltijd verzinnen al een héle klus, laat staan twee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geen opmerkingen: