maandag 26 november 2007

Nog steeds een raadsel!

Ons kippenhok mysterie is nog steeds onopgelost!
De val met of eieren of spek blijft onaangetast staan en toch nog steeds iedere dag een berg aarde en een holletje in de grond wat onder de stenen muur doorgaat. We begrijpen er niets van en beginnen te denken dat het misschien toch eerder een mol is dan een op kippen belust monster. Maar we blijven even doorgaan met het zetten van de val, want je weet tenslotte maar nooit hoe een koe een haas vangt, toch?
Over de kippen gesproken; gisteren gingen Wim en ik naar Langres naar de foire van St. Catherine. Het was mistig en flink fris maar er was veel volk op de been en het viel niet mee een parkeerplekje te vinden, uiteindelijk stonden op het campingterrein dat intussen zijn winterstop heeft.
De foire (lees braderie) was in een groot park en er stonden enorm vel kramen, veel kleding, worst en snoeperijen. Ook veel afgevaardigden van diverse verenigingen en dus ook de regionale pluimveevereniging met duiven, ganzen, kippen, eenden, fazanten, konijnen en natuurlijk kippen. Wat schetste onze verbazing onze kippies ( de ene soort met de veren aan de poten) waren daar ook vertegenwoordigd en zelfs met een naambordje SABELPOOT!!!! Ons andere ras zat als koppel in een mooi groot, heel praktisch hok van stevig gaas, 1 haan en twee hennen en die stonden te koop voor schrik niet 103€!!!!!! Ze noemen ze hier ”ardennais” . We maakten een praatje met de voorzitter van de club en ik vertelde dat wij die ook hier in de HM bezitten. Hij was verbaasd en vroeg naar hun afkomst. Heb hem een kaartje gegeven en misschien neemt hij ooit nog contact op met ons i.v.m importeren van dit soort kippen via school. (wel even vooraf aan HvL vertellen)
Ze hadden schattige dwergkonijntjes maar omdat we er nog geen hok/kooi voor hebben, hebben de aanschaf even uitgesteld.
Marieke vraagt al lang om zo’n beestje en wil hem dan op haar kamer zetten, hierover zijn flinke discussies gaande dus eerst uitvechten en dan bellen we de fokster.
We zijn gezwicht voor twee kwartelhennen, die we in een kartonnen doos mee naar huis hebben genomen. Het voordeel van dit soort hennetjes is dat ze de rommel opruimen op de bodem van de kippenren en als het mee zit hun eitjes voor de gourmet, maar nu eerst hopen dat ze niet het hok uitgevochten worden door onze hanen. Straks eerst de val er weer uit en dan een paar dakpannen neerzetten waar de meisjes zich achter kunnen verschuilen, als het te dol wordt voor ze! Morgen nog een twee ateliers van coutelliers te gaan en dan woensdag echt voor het eerst alleen op het Office!!! Zal mij benieuwen!

Geen opmerkingen: