donderdag 22 november 2007

Ongewenst bezoek vervolg......

De consternatie van het hebben van ongewenst bezoek in het kippenhok heeft nog een vervolg want in de nacht van maandag op dinsdag jl. werden Wim en ik in onze slaapkamer gewekt door geritsel en geknaag. Helden die we beiden zijn deden we het licht en en de brillen op en gingen liggen luisteren en kijken of we iets op het spoor konden komen.
Er werd driftig ergens aan geknaagd en het geluid kwam onder de linnenkast vandaan. Omdat we in de slaapkamer nog steeds leven op een tijdelijke vloer, gewoon o-s-b platen die op de balken liggen en er aan de zijkanten enorme kieren zitten kon je de boosdoener heel gemakkelijk volgen. En ja hoor toen zagen we het monster lopen! Op het gemakkie van onder de kast vandaan richting badkamer en daar verdween het weer onder de vloer! Het was grijs, groter dan een muis met een normale staart. Dus geen zevenslaper of iets maar ja wat dan wel????? Ik had het toch een beetje benauwd en haalde de hond erbij om me wat veiliger te voelen. Die was stikblij in de slaapkamer te worden uitgenodigd en al kwispelend installeerde hij zich naast mijn kant. Keek even op toen het geritsel weer begon, maar ondernam nietes!
Hem weggestuurd en Kruimel gehaald, die hoorde het meteen en ging op zijn manier op jacht, kon het ook niet te pakken krijgen.
´s Morgens moesten we naar de tandarts met z´n drieĆ«n, krijgt nog enorme gevolgen voor de rekening want+ net zoals je van kapper wisselt kraakte ook deze mevrouw de verrichtingen van onze Nederlandse tandartsen af. Wim moet voor een totaal plaatje van zijn gebit naar een radioloog in Neufchateau, Marieke naar een orthodontist en mij adviseerde ze direct twee kronen KASSA PING!
Bij Marieke zat een melkkies overdwars en die wilde ze eruit trekken na een verdovingsprik, Marieke weigerde dit! De tandarts verklaarde haar voor gek, Marieke zette door en dus zonder verdoving ging de kies eruit!
Op de terugweg muizen/rattengif gekocht en Wim heeft dit met handschoenen aan in de kieren neergelegd. Bij een dame van de gymclub kon ik een val komen halen voor het beest in het kippenhok, de heer des huizes legde uit wat te doen, is het een marterachtige dan proberen te vangen met eieren is het een rat of iets dan met een stuk spek, wel de kooi goed afspoelen en niets met blote handen aanpakken want anders ruikt het naar mensen en dan maken ze gerust een ommetje. Straks kijken wat het heeft opgeleverd! Vannacht Kruimel meegenomen naar de slaapkamer als waakhond op bed. Lekker geslapen, niets gehoord!

Geen opmerkingen: