vrijdag 27 augustus 2010

Afvoer en.......aanvoer, nu kan het wel geplaatst!

Dit blogje schreef ik de 17de augustus maar plaatste het niet, dus met terugwerkende kracht nu wel!!!!!

Ik schrijf een blogje maar plaats het nog niet want we hebben een geheimpje wat niet bestemd is voor Marieke en anders lekt het toch uit!
Ik was van de week bij CD en die nam me even mee naar de buurvrouw, daar in de stal was een nest jonge hondjes.............................
Ja dan weet je natuurlijk genoeg, als je dat ziet, zo klein lief en aanhalig dan ben je natuurlijk verkocht!. Volgens zeggen kruising tussen een fox en een beagle.
Ik kwam thuis en vertelde het 's avonds aan Wim en die beloofde de volgende dag even mee te gaan kijken.
We gingen woensdag dus samen nog een keer terug en ook hij vond ze erg leuk. Het nest bestond uit 4 pups 1 teefje en 3 reutjes, ik had mijn keuze al bepaald en Wim vond het ook een mooi beestje. Dus afspraak gemaakt om hem vrijdag op te halen. Halsbandje hadden we nog liggen, voerbakken ook op voorraad Woensdag middag ging ik samen met GvB op zoek naar een nieuwe bril, eerst afgesproken in BlB maar toen bleek dat de opticien gesloten was (congé annuelle) besloten we vis haar huis naar Langres te rijden. Ze stelde meteen voor de bench van T mee te nemen zodat we de pup een vaste plek konden geven.
Naar Langres en een leuk montuur uitgezocht, lekker even gepauzeerd in de tearoom en toen naar huis terug, compleet met bench.
Wim was thuis druk met het plaatsen van de douchecabine, het gaf hier en daar wat probleempjes, de tekening was hier en daar niet echt zo duidelijk en dus kwam er veel gezucht en gemopper bij te pas! Soms kon ik mijn hulp aanbieden en meedenken, maar soms ook niet. De afvoer van het water was het grootste probleem. De wastafel was toen de fam. L kwam geïnstalleerd en het water liep heel langzaam weg, door de sanibroyeur (strontvermaler) die veel druk geeft in de waterleiding bleef het lastig, dus eerst een anti-retour ding gekocht. Later een beluchter, maar dat loste het probleem ook niet op! Nu de afvoer van de douche er nog eens bij kwam , werd het probleem eerder groter dan kleiner. Afschot voldoende, maar de sanibroyeur is het euvel! We zullen dus toch een gat door de buitenmuur moeten zien te maken en de afvoer daar langs naar buiten moeten laten lopen! Heel fijn. Muur is minstens 70 cm dik en wij hebben daar geen boor voor die dat aan zal kunnen dus aanstaande maandag naar Kiloutou bellen en kijken of we er een kunnen huren.
Vrijdag dus tegen middaguur naar M. en samen met CD naar de buren, bench mee. Men kon het niet eens worden over de geboortedatum van de pups, ons was in eerste instantie verteld dat ze 4 of 5 weken moesten zijn, maar CD was er van overtuigd dat de pups al ouder moesten zijn. En ja hoor wat bleek....... ze zijn minstens 7 weken oud, dus oud genoeg om weg te kunnen bij moeder. Moeder hond gaf nauwelijks meer melk en de pups waren dus al gedeeltelijk over op vast voedsel. De buurjongens vonden het niet zo leuk dat wij een van de vier hondjes meenamen, zij hadden hem al Arthur gedoopt! Wij wilden ons toch houden aan de F, de letter waarmee in 2010 alle rashonden-namen moeten beginnen. Het was niet eenvoudig, want Wim en ik konden het in eerste instantie niet eens worden. Maar we hebben uiteindelijk besloten om voor FLOYD te kiezen. Floyd had het in de bench in de auto niet naar zijn zin. Thuisgekomen vonden de katten het ook geen succes! Floyd scharrelde rond door huis en tuin en viel als een blok in slaap. 's Avonds bij het naar bed gaan hebben we de bench naast ons in de slaapkamer gezet, maar ach dat arme beest was helemaal over de rooie van de zenuwen, piepen, huilen, blaffen en wij dus niet slapen! We zijn zo ontactisch geweest om hem op het voeteneind te leggen en daar heeft hij de rest van de nacht perfect geslapen. Ieder uur even met hem naar buiten geweest gisteren en dat ging redelijk goed. Toch twee keer in de kamer geplast! Hij heeft de kattenmand van Boefie in beslag genomen en ligt daar heerlijk in te slapen. Tegen half elf kreeg hij even een dollemanskwartiertje, werd wild en wilde op de bank. Nee, dat mag dus niet. Wim stelde voor het kattenmandje in de slaapkamer te zetten en ik legde daar een tshirt van Wim in. Floyd heeft de hele nacht doorgeslapen en wij daardoor dus ook! Vanochtend om 7 uur werd ie wakker, dus dat is een heel verschil met de eerste nacht!
Ik heb via skype nog maar niets gezegd tegen Marieke, weet niet hoe ze zal reageren, zij heeft namelijk een BOXER in haar hoofd. Floyd is een beetje anders, dus.........
Vandaag giet het pijpenstelen en Floyd wil niet in de regen, hij wil meteen weer terug richting huis en wil niet de andere kant op, gevolg dat hij nu in huis heeft gepoept, dat is minder! Hij lag na het derde korte wandelingetje te rillen in de kattenmand. Maar hij zal toch aan de regen moeten wennen, want de voorspelling zijn niet best voor deze komende week!
Met Marieke gaat het overigens heel goed in Schiedam, ze blijft tot de 23ste bij M&G en mag dan nog drie nachtjes naar de fam. L , zodat ze t/m woensdag bij BL kan blijven werken en komt met de trein van Rotterdam via 1 overstap in Brussel naar Luxemburg waar wij haar de 26 ste op zullen halen. We moeten dan Floyd meenemen, dus dat zal een verrassing zijn (?)

Geen opmerkingen: