zondag 29 augustus 2010

Back home........

Donderdag gingen we naar Luxemburg om Marieke op te halen van het station. Het was erg warm en zonder airco erg onaangenaam. Halverwege de route, bemerkten we dat de BMW geen power meer had en de hellingen nauwelijks meer op kwam. Holletje af kregen we wel snelheid, maar hol op was het echt rampzalig, zelfs toen we op de rijstrook voor langzaam verkeer reden, redden we het niet en de vrachtwagens achter ons gingen zelfs zo veel harder dat Wim moest uitwijken! Volgens hem heeft de turbo het begeven. Dat is dus niet best. hadden we pas een grote reparatie voor het ABS en antislip systeem,(dat intussen weer precies dezelfde foutmelding geeft) nu dus dit weer. Airco stuk, uitlaat aan vervanging toe en dan nu ook nog iets met waarschijnlijk dus de turbo. 300.000km op de teller, 11 jaar oud.............. wat moet je dan? Wim kijkt regelmatig op alle sites en zoekt dan naar een HY of een ID van Citroën omdat hij dat leuk zou vinden om aan te klussen, maar nu moeten we dus iets waarmee we ook veilig mee naar Nederland kunnen. We moeten dus op zoek.

Marieke kwam op station Luxemburg aan, had zich in Brussel even vergist,er is bestaat dus ook een station dat de naam Brussel-Luxembourg draagt en de trein die daarheen ging was ze ingestapt! maar het is toch goed gekomen. Ze heeft een nieuwe look: een kort geknipt koppie met een hanenkam, wijde broeken, die laag hangen in het kruis en een stoer t-shirt! Niet helemaal zoals ik me mijn dochter graag zou zien, maar ja ik ben tenslotte al een oud mens! Ze heeft bij BL lekker verdiend en door wat bij te klussen op het werk bij Manon is ze met een leuk spaarcentje naar huis gekomen. De 4 weken bij haar zus zijn goed verlopen, regels werden gerespecteerd en weinig onaangenaams gebeurd. Dus dat is top. Hier thuis is het dus allemaal heel anders en moeten we weer duidelijke lijnen uit gaan zetten! Het is al weer een paar keer flink geëscaleerd. Helaas.
Vanavond moeten we dus even om de tafel. Ze moet aanstaande vrijdag weer naar collège. Ze vindt Floyd heel leuk, maar verwend hem vreselijk! Op schoot, op een kussen op de bank, niet alleen laten want dat is zielig enz. Dat is dus ook een aandachtpuntje. Hij is af en toe erg wild en had al een overbelaste knie! Heeft donderdag de hele dag bij de dierenkliniek doorgebracht in het kennel, want kon nog niet gevaccineerd, is nog iets te jong. We hadden dus een probleem met de opvang van Floyd, dierenarts bood dus deze oplossing aan, heel aardig dus. Krijgen daar intussen kwantumkorting! Vanmiddag kwamen R,N en K. hadden een poosje geleden afgesproken voor een maaltijd op deze zondag, vergeten af te bellen en niet meer aan gedacht. Snel een geimproviseerde maaltijd in elkaar getoverd, het smaakte goed en werd op prijs gesteld. Een aangenaam stel vrienden! Een miskleun dus van mijzelf om het helemaal te hebben vergeten. De aanrecht staat vol afwas. Vanavond dus maar iets simpels. Wim werkt bij hoge uitzondering vandaag.

Geen opmerkingen: