donderdag 20 januari 2011

Help, mijn man heeft een hobby!


Misschien kennen jullie dit tv-programma? Je ziet dan hoe bij sommige hobbyisten het totaal uit de hand is gelopen en zij zich alleen nog maar bezig houden met hun hobby en zich van de wereld om hen heen hebben afgesloten. Ze nemen niet meer deel aan het gezin, zitten ergens zes hoog op een zolderkamertje de hele dag te gamen of hebben het huis volgestouwd met hun verzameling tweedehands boeken die ze gratis bij mensen ophalen, voor het goede doel bestemd, maar het er nooit van komt ze daadwerkelijk weg te doen. Dus moeten de gezinsleden met polstokken door het huis.......
gelukkig zo ver is het hier nog niet hoor! Maar Wim heeft ineens weer erg veel belangstelling voor alles wat modelspoor betreft. Hij googeld en ebayed wat af op zoek naar treintjes, rails, huisjes en dergelijke. In Schiedam had hij een mooi parcour aangelegd in Manon's oude kamer, maar besloot voor het definitieve vertrek naar Frankrijk alles te verkopen. Natuurlijk leverde het niet de waarde die het vertegenwoordigde op, maar hij was ook bang dat het een verhuizing niet zou overleven. Wel hield hij een startset van Marklin achter en dat heeft hij dus onlangs weer van de zolder afgehaald. Jammergenoeg kan hij het nergens op de grond uitleggen want dan gaat onherroepelijk Emo er achteraan en Floyd vindt het ook geen succes, Hij blaft ernaar en zit met z'n poten aan de rails.
Via e-bay hebben we wat huisjes kunnen kopen en die hebben we de afgelopen weken, af en toe samen, in elkaar gezet. Hij doet het eigenlijk het liefste zelf, vind mij niet secuur genoeg!!!!Maar ik vind het ook leuk dat geknutsel en gepruts. Af en toe is het zo petieterig dat hij het echt met zijn grote handen niet kan, dan moet ie wel! Nu is echter de lijm op en die hebben we per telefoon aan de enige echte modelspoorwinkel in de buurt (Nancy) gevraagd om op te sturen, weet niet hoe ze het van plan zijn maar de cheque stuurde ik vorige week maandag op en nu is het flesje er nog niet!!!!!Hij kan dus niet verder. Van twee bouwpakketjes mist een onderdeel, ook daar naartoe geschreven met het verzoek deze onderdeeltjes na te sturen maar ook daarvan nog geen spoor ( spoor, grappige woordspeling!) Je moet geduld hebben als je iets verwacht, afspreekt; gisteren weer zo'n voorbeeld: CD is gevraagd of ze voor de vereniging waar ook ons zangkoor onder valt, schilderlessen te gaan geven, we zouden gisterenavond dus even gaan kijken wat er nog voor materiaal over was van vorig jaar. Afspraak gemaakt dat we om zes uur bij de bieb zouden zijn; niemand dus!!!!
Ook nog geen enkele reactie op mijn brief naar het museum, je zou toch zeggen dat een bevestiging van ontvangst een aardige geste zou zijn, nee daar heeft men hier nog nooit van gehoord. Gewoon afwachten dan maar, meer kan je niet doen.

Geen opmerkingen: