woensdag 8 augustus 2012

Beestjes.....beestjes allemaal beestjes,

Ja dat liedje dat kennen mijn leeftijdsgenoten vast nog wel!!! Marieke, die dat deuntje niet kent, heeft intussen echter wél kennisgemaakt met beestjes!
Zij wordt namelijk al een paar weken geplaagd door rupsen op haar kamer!
Vieze zwarte harige rupsen die over haar muren en plafond kruipen. Smerig en onaangenaam en niet weg te krijgen. Wim heeft al met een spuitbus in alle hoeken en kieren huis gehouden maar ze zijn nogal resistent. Na een kleine twee weken last er van te hebben heb ik ten einde raad ET opgebeld die is geweest met een insecticide maar ook dat levert nauwelijks resultaat. Hij heeft vooral rondom het velux raam gekeken en gespoten en zelfs nog onder de dakpannen gekeken maar een nest heeft hij niet gevonden. Marieke vindt het meer dan vies en is ook tegelijkertijd bang dat ze een allergische reactie er van zal krijgen, dus moeten we op zoek naar een ander middel. Ze ligt er letterlijk en figuurlijk wakker van! Er zouden een soort blikjes bestaan met een lontje die moet je aansteken en dat verdrijft al het ongewenste ongedierte. Hoop dat Wim het gevonden heeft, via internet is het te bestellen, maar de portokosten zijn exorbitant in verhouding met het blikje!
En dan nog een ander beestje: Een van de twee fretten, de witte, werd vorige week niet goed. Had last van verlammingsverschijnselen aan zijn achterlijfje en was erg mager en gaf veel over. Nu was hij natuurlijk al best oud, dik negen jaar, maar toch.....
Marieke werd doordat wij Boefie de kat boven ons hoorden lopen en Wim daar op af ging, wakker en zag dat het echt niet goed met hem ging, ze nam hem op een handdoek op schoot en zo hebben we saampies een poosje gezeten, hij ademde erg moeilijk en is overleden. Ze heeft hem diezelfde dag nog samen met Wim in onze tuin begraven. Nu hebben we dus nog maar een rommelmakertje. Wim is altijd meteen op dreef om misbruik te maken van de situatie en heeft al een andere bestemming voor het geval nummer twee er niet meer zal zijn: hij maakt er vast en zeker een vogelkooi van de frettenkooi. Maar ik ben vastbesloten: alles wat doodgaat zal niet meer worden vervangen! Het is en blijft erg leuk dieren in en om het huis, maar het heeft allemaal een bek/mond en ze hebben allemaal graag een gevulde maag. En dan hebben we het nog mùaar niet over een bezoek aan de veearts, daar hangt nl. ook een leuk prijskaartje aan.

Geen opmerkingen: