dinsdag 20 augustus 2013

Kleur bekennen.

Deur zit er dus in, inmiddels is bij de overburen door de timmerman ook de nieuwe deur geplaatst, dus zitten we er beiden heel netjes bij. Die van ons staat in de grondverf. Was nog een heel gedoe, verf is hier best duur en de kwaliteit vaak prut.  Dus op zoek naar grondverf op terpentine basis lukte, maar toen Wim met verven wilde beginnen bleek de verf helemaal te zijn gescheiden er lag een laag water ( zo leek het) boven en een dikke drap onderin het blik. Roeren hielp vrij weinig en dus werd hij lichtelijk geïrriteerd want de verf droop van de kwast. Ik een briefje geschreven, omdat hij bang was dat men hem niet zou verstaan. Hij weer terug naar GP decor! Daar zette de verkoper het blik drie keer in de machine om het goed te mengen. terug gekomen is hij opnieuw begonnen, niet razend enthousiast maar het zit erop. Deur is nu spierwit. Meteen commentaar van mevrouw B. :" hij blijft toch niet wit"???? Nee maakt u zich vooral geen zorgen we liggen nog in de clinch over de daadwerkelijke kleur mijn man en ik.
Dilemma dus.
Wim heeft toch vaak wel een andere smaak als ik, in eerste instantie wilden we so wie so geen blauw. (zo als alle medelanders) en gingen we uit van bordeaux rood. Maar....................... in Neufchateau staat een mooi statig pand dat onlangs volledig is gerenoveerd en daar hebben ze de deuren en de luiken een kleur gegeven die je niet kan benoemen. Ik ben er heen geweest en heb omdat men niet opendeed een briefje in de brievenbus gestopt in de hoop een reactie te krijgen; niet dus!!!
Toen we daarom jl. donderdag op visite gingen bij W&H in de Meuse en nadat ik een kleurenwaaier van de schilder van de stad had geleend, ben ik met waaier en al voor de deur aan het vergelijken gegaan. kleurnummer opgeschreven en vanaf dat moment op zoek naar DIE kleur!!!!
Dat bleek niet eenvoudig, de kleurenwaaier is van een verffabrikant en dat nummer is nergens te krijgen alleen bij hen, maar zij zijn (natuurlijk, het zal niet zo zijn) op vakantie de hele maand augustus. Via internet een verffabriek gevonden in nederland met redelijke prijzen, ook hij herkende daar echter niet het nummer. Via google en een Ral waaier toch de kleur gevonden en nu loopt de bestelling. Om het spannend te houden: het is geen grijs, het is geen bruin en het is geen kaki!!!!!
En nu maar hopen dat het straks niet verschrikkelijk tegenvalt.

Geen opmerkingen: