vrijdag 11 juli 2014

Huizenjacht via internet en ter plaatse!

Omdat het steeds ongezonder wordt in het stulpje van de dames was iedereen het erover eens om een andere huisvesting te zoeken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik keek dagelijks op "Leboncoin", Marieke beloofde haar best te doen om te zoeken, maar haar eindexamen had toch echt prioriteit zodoende werd het even op de lange baan geschoven.
Er is een enorm aanbod in Lille, maar omdat dit jaar een groot gedeelte van de lyceumleerlingen is geslaagd (waaronder dus ook Marieke, yeahhhhh) is de vraag behoorlijk groter dan het aanbod. Het valt dus niet mee en de prijzen zijn af en toe echt exorbitant! Veel addertjes onder het gras, bijvoorbeeld geen opgave energiekosten of verwarming niet inbegrepen. We keken iedere dag overlegden en soms had ik iets over het hoofd gezien wat Marieke en Anne-Laure wel was opgevallen en konden we ook door die advertentie een streep zetten.Vanaf maandag een  royale week geleden begon Marieke een beetje hopeloos te worden en toen ze eindelijk iets gevonden had naar haar zin en een afspraak had gemaakt besloten Wim en ik hen op te zoeken en mee te gaan op bezoek in Ronchin (buitenwijk van Lille). We konden haar dan meteen echt feliciteren en ik bakte de avond daarvoor nog een lekkere appelkruimeltaart. Dunkan door Wim vrijdag naar pension gebracht en zaterdagochtend vroeg op pad. Het blijft een rot eind weg hoor op een dag heen en weer is toch bijna 950 kilometer, grootste gedeelte mag je 130 km/uur maar toch het is een hele zit en het was ook nog eens bar slecht weer. We kwamen om iets voor half twaalf aan, de afspraak was om 14.00 uur dus hadden we de tijd. Vader van AL kwam met zijn nieuwe vriendin om samen te gaan kijken.
het voorstadje Ronchin is leuk, kleinschalig, groen en rustig. Het appartement van alle gemakken voorzien en de huiseigenaresse een pittige tante die het allemaal graag in de hand houdt! (kan geen kwaad). jammer genoeg bleek dat zij nog meerdere bezoekers verwachtte en ze  ons die dag geen uitsluitsel wilde geven, dat viel Wim en mij flink tegen. Waren we eigenlijk een beetje voor Jan Doedel gekomen, maar omdat wij  al sinds december onze dochter niet meer hadden gezien ; was het tevens een goede reden om in Lille te zijn. We aten met z'n zessen bij Flunch en brachten de meisjes weer terug naar hun smoezelige appartement. (ze kunnen nauwelijks de ramen open zetten en als ze douchen kan de condens geen kant op!) Wij vertrokken  naar huis om op een redelijk tijdstip terug te zijn, Wim moest de volgende ochtend gewoon werken!
In de loop van de zondag kwam er geen nieuws, we hadden opgemerkt dat de mededeling dat de meisjes 3 poezen hebben, niet erg werd gewaardeerd hadden we zo onze vermoedens. Die werden echter pas maandagavond bevestigd: mevrouw had voor andere huurders gekozen!
Overnieuw op zoek dan maar weer!!!!
Wij porden Marieke dat ze toch echt haar best moest gaan doen, niet uitslapen en pas einde van de dag iets ondernemen , nee op alles wat ook maar haalbaar leek reageren liefst per telefoon. Ik zat iedere vrije minuut achter de pc en stuitte op een advertentie van particulier voor particulier en vatte de koe bij de horens en belde op. De meneer aan de telefoon was vriendelijk en stelde voor dat de meisjes zelf zouden bellen voor een afspraak, katten waren geen bezwaar!!!!!!
Gisterenavond om 17.00 uur zijn ze erheen geweest. Om half zes belde Marieke op helemaal in de gloria. Het is fris, ruim, en volgens haar perfect. En ze kunnen het huren vanaf eind augustus. Ik zal een brief schrijven naar de huidige eigenaar, we hebben intussen de huur al opgezegd met in acht nemen van 3 maanden opzegtermijn ( off. is het 1 maand, maar ja we hebben daarvoor voor accoord getekend!) ik ga met behulp van twee verklaringen van  de huisartsen van M & AL proberen eerder te kunnen vertrekken zonder kosten en met het terug eisen van de borgsom! hij speelt een vies spelletje en doet niets aan de klachten van de afgelopen tijd, als hij het hard speelt kan ik dat ook!
De meisjes krijgen, jammergenoeg een beetje ver van de faculteit een perfecte huisvesting! maar met bus en metro is het 45 minuten.


Geen opmerkingen: