maandag 29 december 2014

December 2014, mijn 350ste blog!!!!!

Het vriest buiten flink, vannacht in Levécourt bij de boerderij -13° dus dat is behoorlijk met een gevoelstemperatuur van -17/18°!!!!! Wim had het dus flink koud vanochtend. Gisterenavond hebben we voor het eerst sinds 2002 de luiken allemaal dicht gedaan, ongezellig dat wel, maar het scheelt toch binnen. We wachten met spanning op het glazen paneel voor de keukendeur, dat zal vast en zeker ook een hoop kou schelen. Aan de achterkant hebben we nu een rolluik ook dat scheelt tocht.
We zijn de 14de december naar Nederland gereden, samen, eerst Dunkan naar Neufchateau gebracht door Wim zaterdags, want ik stond op de Kerstmarkt met amuses. Geen klap verkocht, maar ook niets gekost en wie weet komt er ooit nog iets uit voort, je weet maar nooit! Wel veel positieve reacties gehad. We reden naar Tilburg voor een bezoek aan J&M vdB. we waren daar nog niet eerder geweest, troffen daar ook zus en zwager aan, voor ons bekend van zijn donderdagochtend programma de Toer van Frans op Radio extra Gold, waar we als het enigszins kan trouw naar luisteren. Ook zoon was er. M. had heerlijk Turks voor ons gekookt we hebben ervan genoten. Na de thee zijn we naar Maassluis gereden. TvW was niet thuis maar zoals altijd was ons bed gespreid! Volgende ochtend kwam zij thuis en hebben we heerlijk bijgepraat. Ik had voor haar een slowcooker op de kop getikt en heb meteen "draadjesvlees" voor haar daarin klaargemaakt dat ze 's avonds al kon eten. Wij gingen bij opa C op bezoek en ook daar kletsten we bij.Tegen vijven reden we richting S'dam, maar onderweg kregen we een sms van Manon dat ze uit moest wijken naar een andere "Chinees" want haar afhaalchinees is op maandag dicht. We deden intussen de boodschappen van ons lijstje bij Lidl en reden door naar haar. We aten met z'n drietjes lekkere Babi Pangang en Tjap tjoy. Dronken nog een glas thee en reden terug naar Maassluis.
Dinsdagochtend nog uitgebreid met T geleuterd en toen naar Rotterdam om naar de markt te gaan en de nieuwe markthal te bezoeken!!! Ziet er fantastisch uit, maar duidelijk voor een ander publiek dan de marktkramen buiten!!!!
We reden diezelfde dag nog terug naar huis, het was weer een kort maar aangenaam bezoek!
Wim had in de Scenic flink last van zijn rug, de stoel is voor hem niet comfortabel en dus stopten we bij Buffalo in Nancy, met onze bonnen hebben we even lekker gegeten en uitgerust en konden toen het laatste stuk van de reis voortzetten.
Ik moest de volgende dag werken en vrijdags had ik nog de laatste keer de kleuters voor een activiteit!
Ben blij dat het erop zit en hoop dat ik m.i.v. januari 2015 wat oudere kinderen krijg toegewezen.
Op dit moment heb ik "gedwongen" vakantie want en AM en LG hebben beiden twee weken vakantie dus haal ik in januari mijn uren in. Ben in strijd met het arbeidsbureau, ze hebben zoals ieder jaar natuurlijk niet alle papieren en dus kunnen ze mij nog niet het verschil betalen!!!!!! Vanochtend was er weer een brief met een verzoek voor een paar paperassen die "ontbreken", aan men hoela ;ik stuur iedere maand alles op per post en nu blijven ze zeggen dat ze dingen missen! Ieder jaar hetzelfde liedje en gezeik. Daar ben ik lekker mee, want we hadden van de week Marieke hier voor kerst (dus cadeautjes natuurlijk) en dat heeft ons weer het nodige gekost: kind had géén winterschoenen, ze liep op een paar compleet versleten zomerschoenen, dus zijn we naar Nancy gereden en hebben daar e.e.a voor haar gekocht! We hebben het gezellig gehad en zij had voor ons allebei een heel mooi dubbelwandig theeglas gekocht met een rvs theefilter erin, waar we verrast en blij mee zijn.
 Ze wilde graag zaterdag terug naar huis maar toen we wakker werden bleek het enorm te hebben gesneeuwd! Haar terug laten rijden over de nationale wegen leek ons absoluut niet verstandig dus hebben we haar de tolkaart gegeven en geld voor diesel want de tank was bijna leeg. Ze heeft mazzel gehad met de weersomstandigheden onderweg, heeft er goed aan gedaan zaterdag weg te gaan, ook voor de poezen van AL en haar, want die zaten alleen! Als ze tot zondag had gewacht was het geen fijne rit voor haar geworden, de sneeuw  was hard bevroren en het was hier spekglad! Ze is veilig thuis aangekomen met flink wat tassen proviand, serviesgoed, de cadeaus en nog wat spullen die ze kon gebruiken. Intussen leven wij deze week uit de vriezer en de voorraadkasten, even geen boodschappen doen en hopen dat het arbeidsbureau snel tot een beslissing zal komen!!!

Geen opmerkingen: