donderdag 2 april 2015

Lente en onze nieuwe tentoonstelling.

Vandaag 2 april, mijn eerste officiële werkdag na de inauguratie van onze nieuwe tentoonstelling jl. dinsdagavond. Het seizoen is begonnen en de nieuwe tentoonstelling staat, weliswaar met de nodige vertraging en strubbelingen, maar daarover later meer.
Buiten ( het is nu "vastentijd") is het slecht weer, erg veel regen en ijskoude windvlagen, dus helemaal niet het "lente"gevoel.
Onze nieuwe tentoonstelling voor de komende twee seizoenen heeft als thema: La Toilette, soins de corps et accessoires". Dat La Toilette gaat vast en zeker bij onze landgenoten en anderen rare associaties geven denk ik. Hier is het zo gebruikt in de zin van "verzorging" voor ons is het eerder de wc.pot! Hahaha!
De laatste weken van maart waren we met het hele team druk in de weer de laatste puntjes op de i te zetten. Dat valt niet altijd mee, FM heeft soms een beetje te veel noten op haar zang, maar ach daar leer je mee te leven.
LG de conservatrice heeft een aantal dingen geaccepteerd van het grafisch ontwerp team, die wij liever anders hadden gezien, maar aan ons wordt niets gevraagd dus houden wij wijselijk ons mond.
Jl dinsdag was de officiële opening met champagne en lekkernijen. Er waren 400 uitnodigingen verstuurd, helaas kwamen er slechts een 80-tal mensen en was ook Mevrouw de Burgemeester afwezig. Het was gezellig en dat is het voornaamste.
Vanaf vandaag dus weer present, heb dit seizoen in principe iedere woensdag en vrijdag vrij, maar als ik een keer in de drie weken het weekend werk , dan heb ik meteen 4 dagen aaneensluitend.
Daarentegen als ik het weekend vrij ben heb ik een "lang" weekend: vrijdag , zaterdag, zondag!
Nu we een autobahn vignette hebben van Zwitserland, gaan we vast en zeker nog wel een keer een weekend die kant op. Dunkan heeft het met Kismo prima gehad en CG vond het zelfs moeilijk om afscheid van hem te nemen, hij mag altijd terugkomen voor een logeerpartij! Goed om te weten dus!
Ver is het niet, helaas alleen niet altijd péage en veel kleine wegen maar in dik 3.5 uur zit je er. Jammer dat Zwitserland zo schrikbarend duur is.

Geen opmerkingen: