maandag 13 juli 2015

Mannen en auto's.

Eigenlijk zou de titel moeten zijn: "mijn man en auto's" maar ik laat het toch maar zoals ik begon.
Toen we elkaar ontmoetten reed W in een mooie Opel Vectra, die had hij nieuw gekocht. Eigenlijk wilde hij een Opel Calibra aanschaffen maar dat was een beetje té voor zijn portemonnee en dus was de Vectra een mooi alternatief. Hij was er trots op en was er zuinig op.
Toen we in door al het gedoe met de Benetton winkel in de schuldsanering terecht kwamen, hadden we net daarvoor de Vectra  verkocht en reden we in een Opel Astra. Die moesten we noodgedwongen  verkopen en met behulp van een Ford dealer (de echtgenoot van een vriendin) ruilden we die in voor een Ford Mondeo (de goedkoopste die hij in de showroom had staan) we waren er niet echt gelukkig mee, maar we hadden tenminste een auto! We reden er net een paar weken mee toen we de postcodeloterij straatprijs wonnen en we daarnaast ook een BMW316 td mochten gaan uitzoeken!!! De straatprijs ging meteen naar de schuldsanering en de auto die hebben we ondanks een hoop commentaar gehouden!  (natuurlijk had de schuldeiser er lucht van gekregen!! maar we hielden onze poot stijf en hebben er veel plezier van gehad) Toen Marieke groter werd en wij het huis in Frankrijk hadden aangeschaft werd de coupé voor het mooi te klein en heeft W de coupé in kunnen ruilen voor het zelfde type, zelfde jaartal maar een breakuitvoering! Dikke mazzel.
De groene BMW break heeft heel wat heen en weer ritten gemaakt van en naar M'Celles!
Al snel werd duidelijk dat het handig was een klein autootje erbij te hebben voor aan en afvoer van materiaal, zodoende kwam er een Citroen C15 naast het huis te staan. Heel handig en gemakkelijk.
Eenmaal definitief geïnstalleerd werd de BMW op Frans kenteken overgeschreven (gedoe; bureaucratie van vanjewelste op de prefectuur)  We vonden in Nederland net voor vertrek  nog een Peugeot 405 break, die zou de C15 vervangen. en daar kon ik dan mee naar mijn werk in Langres!
De Peugeot bezorgde me op een dag een bijna hartstilstand toen ik wilde remmen en de auto gewoon door bleef rijden! Auto total loss, ikzelf gelukkig niets bijzonders.
Dus op zoek naar iets anders. Inmiddels ben in de volgorde vergeten, maar we hebben nog een Renault 5 gehad, toen vonden we de Renault4 (voor een prikkie) bij een klant van de hapkar in de garage dat was in 2009. Tot vandaag heeft W daar enorm veel plezier van  gehad, nooit veel onkosten en weer of geen weer het ding rijdt! De Renault 5 werd verkocht en we vonden een Saxo, daar rijdt M nu al weer een tijd mee door Lille! Wim's droom een DS of een ID kwam uit toen we die aanschaften via leboncoin, helaas hebben we die vanwege diverse omstandigheden weer moeten verkopen. Sinds een paar weken heeft hij het maar steeds over een Calibra!! Hij zit dagen op internet en ziet zichzelf al scheuren! Maar we moeten wel reëel blijven, een Calibra is natuurlijk gaaf,  maar daar iedere dag die 1.5 km mee naar beneden en 's avonds weer naar boven is natuurlijk een beetje zonde! Okay we hebben nu natuurlijk een "landje" in Langres en gaat W minstens een keer per week op en neer, maar ik vrees dat  het verbruik , verzekering e.d. niet dezelfde zullen zijn als de onkosten van de R4! We hebben jl. vrijdag de R4 op internet gezet en nog dezelfde dag een koper gevonden. (daar rekenden we niet op!) Maar gisteren zegt W ineens dat het toch wel heel erg jammer is en we hebben voor hem dus nog niets anders. Er is erg veel  op de markt maar er is veel rotzooi bij en je hebt af en toe het gevoel beduveld te worden waar je bij staat. Vandaag wordt de R4 opgehaald! We nemen afscheid van een tijdperk. Nu hopen z.s.m. iets anders te vinden, voor een beperkt budget, want lopen of met de fiets is geen optie. Gelukkig mag W tijdelijk de Xantia van de buurman even lenen. We hebben inmiddels twee Calibra's bekeken, een té duur, andere geen kentekenbewijs meer en dat geeft te veel problemen, dus nu een afspraak voor het  kijken naar een Reanault Kangoo. Er is veel te koop maar je schrikt van én de bedragen en de malafide praktijken!

Geen opmerkingen: