zaterdag 8 oktober 2016

Franse bureaucratie.....................een regelrechte ramp.

Naast het huis staan sinds 1 oktober 2016 twee Saxo's geparkeerd; de een afgeschreven en niet meer bruikbaar, de ander in perfecte staat maar nog niet gereed om mee te kunnen rijden!
Dochterlief heeft na 18 jaar te hebben gereden in haar eerste en enige auto een nieuwer exemplaar gekocht en wil graag dat haar oude trouwe karretje in de familie blijft en heeft hem in de laatste week van september hierheen gereden. We hebben alle paperassen in orde gemaakt voor het overschrijven op Frans kenteken, maar het wil allemaal voor geen meter vlotten. De prefectuur vraagt het bijna onmogelijke en houdt zich aan de letter (men heeft lak aan het Europese hof/wet en regelgeving; nee wij zijn in Frankrijk en wij hebben onze regels!!) Dus zijn alle documenten niet in orde en wachten we nu vol spanning op de Conformiteitsverklaring! We hebben nog tot 17 oktober, is die verklaring er niet op tijd dan moeten we frauderen en nieuwe verkoop papieren opstellen. Gedoe over het kentekenbewijs, waarvan ik hoop dat ik ze kan overtuigen dat deel II niet meer bestaat!
 Intussen zit M in Epinal zonder vervoer en dat wordt niet echt op prijs gesteld! Ergens begrijpelijk, maar aan de andere kant mag M nog blij zijn dat hij al die tijd een autootje voor de deur had staan sinds zijn vertrek uit de Haute Marne. Maar de jongelui van tegenwoordig vinden alles bijna normaal dus moppert hij en is het allemaal een beetje zat.
M moet ook op zoekt naar een stageplek en dat valt ook niet mee, hij wil het liefste iets in zijn omgeving zodat hij gewoon in zijn eigen appartement kan slapen. Dan is het ook voor kater Spark aangenamer. Hopelijk lukt het hem voor 15 november. Duimen dus allemaal.
Na de slacht van een aantal kippies hebben Wim en ik gisteren 8 nieuwe kippen gehaald uit de legbatterij, vanochtend al 4 eitjes. Emo hersteld van haar verwonding, Dunkan knapt dankzij (heel wat goedkopere, bij de reguliere apotheek gekochte) medicijnen op en wordt weer wat actiever. Kruimel en Boef hebben beide een enorme verkoudheid en lopen te snotteren.
Mijn seizoenswerk in het museum zit er bijna op, museum is al dicht voor individuele bezoekers en dus zijn we allerlei andere klusjes aan het doen. Niet altijd de leukste maar het is niet anders.
Het weer is omgeslagen, koude ochtenden en avonden en zo nu en dan moeten we echt de kachel even aan zetten. We hebben al royaal 15 kilo noten geraapt. Morgen komt er iemand, die vorig jaar ook is geweest, noten kopen. Dus dat is fijn, bewaren is geen optie, maar we houden wel een aantal kilo's achter voor die en gene om weg te geven als we naar Nederland komen. Het is de bedoeling dat Wim mij het weekend van Gembloux ophaalt en dat we samen doorrijden naar Maassluis.
Er staat o.a. een bezoekje aan mijn buurmeisjes van vroeger op het programma, ben benieuwd.





Geen opmerkingen: