zaterdag 27 mei 2017

Vlees op tafel!

We deden het al eerder en ik had dus ook al meerdere keren geprobeerd in contact te komen met Monsieur JC.L uit Germainvilliers, maar dat lukte tot nu toe niet.
Of hij nam niet op, of de boodschap die ik achterliet aan zijn schoondochter is nooit bij hem aangekomen? Geen idee. maar ik hoorde of zag niets.
Ook vriendje GH was geïnteresseerd in een kwart varken vers geslacht. Dus toen ik Monsieur JC eindelijk aan de telefoon had bestelde ik voor ons beiden een half varken.
Meneer moest dan nog wel een andere gegadigde zoeken voor de andere helft.
JL.donderdag belde hij ons op om te zeggen ( op het antwoordapparaat) dat het varken geslacht was en dat we het de volgende dag op konden komen halen. Dus GH gebeld om het goede nieuws te vertellen.
Ik belde M.JC.L na mijn werk terug maar kreeg (weer) het antwoordapparaat en liet  een boodschap achter. We lagen al in bed ( Wim moet tenslotte erg vroeg op) toen de telefoon rinkelde, ik schrik me dan iedere keer een hoedje, je weet maar nooit!!!
Het was monsieur JC, lang van stof, charmeur als altijd, die zich na veel gebabbel verontschuldigde dat het inderdaad al laat was en dat hij wist dat Wim de volgende ochtend weer vroeg op moest. Afspraak was tegen 11 uur het vlees op te halen, hij vroeg nog wel even of we speciale wensen hadden: veel braadstukken of liever een assortiment van van alles en nog wat. Ik koos voor het laatste.
Vrijdagochtend was GH zowaar weer prima op tijd (dat is vrij anormal hoor hier) en we reden met zijn auto naar G. Meneer JC wa niet thuis, wel zijn vrouw en de slager was er ook nog om zijn messen af te spoelen en in te pakken. Alles stond keurig in dozen in de koeling. We zetten alles in de auto en hebben thuis bij ons de buit verdeeld; zo eerlijk mogelijk.
Het vlees en vet voor paté en de lever heb ik ingevroren om er t.z.t paté van te maken, had daar vrijdag geen tijd voor en ik moet nog weckpotten kopen, die heb ik niet voldoende.
Het overige vlees wat er prachtig uitzag trouwens heb ik keurig in diepvrieszakjes gedaan, in porties van twee (dan kan Matt er ook van meegenieten). Een hele klus altijd. Van een gedeelte vers vet spek heb ik reuzel getrokken in de crockpot.
De prijs van zo'n kwart varken is echt een koopje. Ik heb de pootjes aan MC gegeven, dat eten wij echt niet. En de kop en de oren heb ik vanochtend aan FB gebracht om er fromage de tête van te maken, dat hoef ik en Wim al helemaal niet! Dus zo heeft alles zijn bestemming en kunnen we er weer een poosje tegen. Ik wil nog wel een paar stukken in de pekel zetten om er ham van te maken. en eventueel te roken. Nu op de een of andere manier aan nitrietzout zien te komen. Via internet te koop maar de portokosten zijn schrikbarend in verhouding met de prijs van het zout.




 
 
 
 




Geen opmerkingen: