zaterdag 6 oktober 2007

Tomorrow, tomorrow.....

If only tomorrow
Is only a day away!!!!!!!!!!!!!!
Morgen dus naar het ziekenhuis voor foto´s en dan maar hopen dat het inmiddels ontzettend smerige, goor uitziende gips eraf mag. Wat zou dat een geweldig nieuws zijn!
Vanochtend waren we naar de huisarts voor Marieke die de vorige week hoofdpijnklachten had en voortijdig van school gehaald moest worden. Op haar collège is op sommige dagen een verpleegkundige aanwezig maar vrijdag was die er niet en dan mogen de conciërges ed geen aspirines verstrekken en wordt er naar huis gebeld. We zijn naar de huisarts gereden en die wilde dat we vanochtend bloed kwamen prikken. Ik mag over een uurtje bellen voor de uitslag. Hopen dat er niets mis is en dat het slecht vermoeidheid zal zijn.
Of haar hormoontjes, dat is natuurlijk ook goed mogelijk.
We tobben nog steeds over onze Peugeot, laten we hem repareren met nieuwe onderdelen dan kost het een vermogen, of gaan we op zoek naar een andere motor of zoeken we alleen een tweedehands onderdeel en laten we de rest voor wat het is. We hebben nog geen idee en wachten op een antwoord van een meneer die al vele 405s in en uit elkaar heeft gehaald hij zou hier en daar informeren naar prijzen en ons daarover op de hoogte brengen.
Gisteren hebben Wim en ik een lange ochtendwandeling gemaakt, het was heerlijk weer en Perusse ging het eerste stuk braaf mee, we waren hem al snel uit het oog verloren toen hij de weilanden in ging en sporen volgden van????????
Uiteindelijk hebben we hem niet meer gezien.
Het was een flinke wandeling, Marieke was alleen thuis gebleven, zij vond het te lang duren en had intussen de fiets gepakt en was op de uitkijk gegaan, kon ons natuurlijk niet vinden en zat: ja wel hoor erg boos op onze stoep Het had veel te lang geduurd!!!!!!! Ja, dat is het risico als je niet mee wilt. Een mobieltje meenemen heeft geen zin want je hebt toch geen bereik. Misschien een goede reden om de volgende keer toch maar wel mee te gaan, alhoewel het ook wel eens lekker is om iets met zijn tweetjes te doen.
Het gesprek onderweg ging oa. over de Peugeot, welke verwarming voor Marieke’ s kamer, daar zijn we ook nog steeds niet uit. Het moet veilig, schoon en warm genoeg zijn en te programmeren want ze is er kan doen. tenslotte niet de hele dag. We hebben diverse mogelijkheden , maar dan zou eerst de eetkamer in de stal klaar moeten zijn , daar zou dan een moederkachel geplaatst kunnen worden, hout of met granules gestookt, en dan een aantal radiatoren daarop aansluiten. Daar is nu nog absoluut geen geld voor dus dat is geen optie. Wel krijg je voor milieuvriendelijke kachels de helft van de aanschafprijs terug van de belasting!!!! Dus dat is wel aantrekkelijk. Wim gelooft niet in dat soort lokkertjes maar zelfs als je niets aan de belasting schuldig bent krijg je het geld in een cheque uitgekeerd.
Staat zwart op wit (o.a. in de krant). Maar dan moet je wel Frans kunnen lezen! En als het goed is wordt daar nu alles aan gedaan, alhoewel hij het vreselijk moeilijk vindt en de groep al heel veel hoofdstukken verder is als hij. Inhalen en hard werken is dus het minste wat hij kan doen.

Geen opmerkingen: