woensdag 7 november 2007

Bliksembezoek

Omdat de berichten over mijn moeder nou niet echt zo rooskleurig zijn hebben we besloten even een bliksembezoekje aan haar te brengen, ik heb nu nog de zaterdagen vrij maar na de 13de moet ik voortaan ook de zaterdagen werken en is er niet echt een weekend om heen en weer te gaan. Marieke mocht bij de fam. D blijven en dus vertrokken we jl. vrijdagmiddag nadat we de Engelsman, toen hij klaar was met tegelen, op weg hadden gestuurd naar France Turbo voor het halen van een houtkachel. Hij was dermate onder de indruk van onze keukenkachel dat hij zelf ook zoiets wilde aanschaffen, via internet lukte het niet en dus na een telefoontje van mij kon hij er in de Vogezen zo een halen die nog op voorraad was ook. Vanochtend belde hij op om te zeggen how happy he was! Vrijdag verliep de reis vlot, 's avonds direct ons heimweevoer bij Bas ingeslagen en in Vlaardingen heerlijk Grieks gegeten. Heel Polen lijkt naar Nederland te zijn verhuisd! Vreselijk!
Omdat Manon het best druk heeft had ik in het Ibis hotel in Vlaardingen een kamer gereserveerd, nou dat bleek geen aanrader! De ontvangst is keurig netjes, de kamer ook, maar het bed was knoerthard en de wanden erg gehorig; we konden het liefdesleven van de buren meemaken en dat is niet geslaagd! Het ontbijtbuffet een aanrader. We gingen vroeg naar oma, die bleek net een hele slechte start te hebben gehad die ochtend, zodat de verzorging haar terug in bed had gestopt. Toen we haar kamer binnen kwamen lag ze met openmond en draaiende ogen te slapen. Ze zag erg bleek. Heb haar wakker gemaakt, ze herkende ons wel maar sprak wartaal over de golven op zee en dergelijke. Ze is uitgeput, haar longen en haar hart zijn aan het verslechteren en ze is erg apathisch. Regelmatig geprobeerd haar aandacht te wekken maar het was voor haar veel te vermoeiend om te praten en ze viel steeds weer in slaap. Jammer dus voor beide partijen!
' s Middags snel naar de markt in Rotterdam en bij Wim' s vader langs nog even wat spullen opgehaald en toen weer terug naar huis. De terugweg verliep ook weer geweldig vlot in vijf en een half uur uit en thuis. Wel een
vermoeiende aangelegenheid hoor een dag heen en de volgende dag terug!
Marieke had voor de kippen gezorgd en alles was goed gegaan hier. Vanochtend lekker uit kunnen slapen en vandaag een dagje zonder erg veel actie. Morgen weer een nieuwe dag en nieuwe kansen!

Geen opmerkingen: