dinsdag 23 oktober 2007

Schuitje varen, theetje drinken..............

Afgelopen maandag stond het uitstapje met de gymvrouwen op de agenda, gelukkig was het zonnetje aanwezig, maar er stond ook een stevig fris windje uit het noorden, dus dik aangekleed voor onze boottocht! We scheepten om twee uur in Chaumont in en de boottocht met een leuk schip (wat veel weg heeft van een caravan te water) voerde ons over het canal van de marne naar de saone van Chaumont naar Charamandes, we moesten 6 keer door een sluis, dat was een ervaring op zich. De groep was jammer genoeg in tweeën gesplitst vanwege het aantal plaatsen aan boord, maar we hadden een gezellig clubje. De kapitein was een gezellige dikkerd die de stemming er in wist te houden, om de beurt mochten we het stuurwiel overnemen en ik heb de boot zelfs de sluis in mogen varen, erg leuk om te mogen doen. Als je zo´n boot huurt voor een weekje vaarvakantie heb je geen vaarbewijs nodig en leren ze je in een uurtje de regels en de kneepjes van het vak! Er was een keukentje met fornuis en koelkast aan boord een wc en douche en 6 riante bedden. Het is voor een week vrij prijzig maar als je meet twee gezinnen zou gaan is het betaalbaar. Ook een rustgevend en ontspannen onderneming. Die moeten we onthouden voor de toekomst.
Langs het kanaal is een prachtig pad aangelegd om te fietsen, joggen of wandelen. Door dat het al aardig herfst was het een mooie tocht.
Na afloop gingen we met z´n allen naar LeClerc in Chaumont voor een drankje, dat was echter een doffe teleurstelling want de thee was gezet met bleekwater en niet te drinken, de juffrouw van de bediening reageerde tamelijk nuchter dat zij daar iets aan kon veranderen! jammer van het theezakje dus ik heb het bocht niet opgedronken!
Voorlopig is er vanwege de vakantie die as. vrijdag begint even geen gym.
Thuis gekomen direct naar de fysio en toen nog een afspraak met de Engelsman voor onze badkamervloer en M en A die kwamen eten. Met de laatste twee (van de onderbroekenwinkel uit Schiedam) zijn we nu sinds zij zondag aankwamen op huizenjacht. Zondagavond hebben we met z´n vijven bij het echtpaar in Noyers gegeten in hun pizzarestaurant je het was echt ontzettend leuk/gezellig/lekker een aanrader dus voor een volgende keer! Ze hebben het vreselijk leuk ingericht en zijn enorm gastvrij, het is de bedoeling dat zij in de toekomst hier hun brood mee kunnen verdienen. ( zoiets zou ook wel iets voor mij zijn ,maar het is te onzeker of je wel of geen gasten hebt) M en A hadden maandagochtend een bezichtiging in Levécourt en vandaag zijn we met hen naar Clinchamp gereden een leuke woning met prachtige eikenhouten vloeren en erg veel authentiek maar helaas zijn de buren een hangaar ernaast aan het neerzetten en dat doet erg veel afbreuk aan de stek op zich! en toen door naar Outrémont, dit ligt tegen de Vogezen aan een woning met een grote schuur aan de overkant voor een leuke prijs, De woning is eigenlijk bijna direct bewoonbaar en van de schuur is een riant complex te maken, helaas erg weinig grond. Wel een rustige plek. Ze zijn nog niet terug van hun tocht en we zijn benieuwd waar het uiteindelijk op uit zal draaien, ze rijden vanavond weer naar Schiedam terug. Hadden veel heimweevoer voor ons meegebracht, erg lief zeker als je bedenkt dat we elkaar nauwelijks kennen en je merkt dan dat het ook nogeens heel gezellig is zo met elkaar. ( ik denk dat dat het voordeel is als je elkaar nog niet zo goed kent, je hoeft geen schijn op te houden; je bent wie je bent en hebt niets te verliezen!) Marieke is door dit bezoek twee avonden veel te laat naar bed gegaan, had vannacht ook prompt buikpijn en kwam uit bed om twee uur, dus een warme hittepit gemaakt en toen ons verslapen want ze moest nog haar antwoorden over haar leesboek overschrijven in het net voor ze naar school ging , dus al met al een haastklus die wel gelukt is.
Vanavond weer een beetje gewoon gewoon en op tijd naar bed. Het is ' s nachts aan het vriezen en ook op haar kamer flink fris, Wim zegt wel 6 keer per dag : en het moet nog kouder worden!!!! We zijn nog in conclaaf over de manier van verwarmen, de gymdames vertelden dat gas erg kostbaar is (?)!

Geen opmerkingen: