donderdag 8 november 2007

Dagje stappen

Het stond al een tijdje op het programma, maar steeds kwam er weer iets tussen.
Gisteren woensdag dus was het er toch van gekomen……………….
Een dagje stappen met G. We hadden Vesoul en Ronchamp op ons verlanglijstje.
Afgesproken om 9 uur op de parkeerplaats van de Aldi in Bourbonne en van daar uit met G. wagen en Norma haar Jack Russell naar Vesoul.
Jammer genoeg was het wel droog maar erg grijs. De afstanden vallen altijd weer mee al doe je soms over 25 kilometer op N wegen net zo lang als 50 op de tol, maar al kletsend waren we er toch vrij snel.
Eerst op zoek naar een kopje koffie en thee, bleek niet zo moeilijk een mooie patisserie met een hoekje als salon de thé en gebakjes nee te mooi om op te eten, maar er toch allebei een uitgezocht en met enorm veel genoegen opgegeten, echt verrukkelijk!De mevrouw was chocolade aan het verpakken voor een beurs in Straatsburg en de taartjes en bonbons die daarvoor gemaakt werden waren een lust voor het oog, G vertelde dat ze familie heeft in Nederland met een bekende/beroemde patisserie/chocolaterie en toen hebben we een prachtige gids gekregen van beroemde chocoladekunstenaars met een paar verrukkelijke recepten! Zo aardig. Toen de stad verkennend nog even langs bij het Syndicat d´Initiative, even spieken hoe zij het doen! De mevrouw aan de balie legde uit waar de winkelstraten zich bevonden en tot mijn verbazing hield zij de plattegrond voor haarzelf ondersteboven zodat ik
het kon lezen en zij wees alles aan. Nooit bij stilgestaan dat je dat dus zo doet!! Nog een hoop te leren dus!!!! Er was een grote verscheidenheid aan prospectussen maar sommige evenementen of attracties verschrikkelijk ver weg, belachelijk om daar reclame voor te maken lijkt mij.
Wij gingen op weg naar de winkels, een leuke mooie stad Vesoul met veel prachtige doorkijkjes en aardige vriendelijke winkeliers. Het toeristenseizoen is voorbij dus het was rustig op straat.We besloten om de lunch nog even uit te stellen, de gebakjes waren best machtig dus konden we er nog even op teren. Auto weer opgezocht, route bekeken en met veel pijn en moeite op weg naar Ronchamp, Frankrijk staat bekend om het enorm slecht aangeven van wegen of steden en Vesoul is daar zo´n voorbeeld van. Soms zie je ineens een verkeersbord met een stadsaanduiding en twee rotondes verder kom je nergens die stad mee op borden tegen, het werd even zoekn dus, maar toch heelhuids de stad weer uit gekomen en op weg naar de kerk van Corbusier.
Onderweg in een restaurant een voortreffelijke lunch met een glaasje wit en toen doorgereden.
Wat een indrukwekkende plek en wat een prachtig bouwwerk!
Jammer dat het al een beetje aan het verpauperen is, maar het is een particulier initiatief en de
kosten zullen waarschijnlijk uit de pan rijzen om dit in perfecte staat te houden.
Omdat ik wist dat T hier na een bezoekje bij ons ook was geweest en dit zo heeft gewaardeerd en wetend dat ze ziek is heb ik voor haar een kaars aangestoken met de vurige wens dat ze beter mag worden. Dat het gebed maar verhoord moge worden!!!!!
De terugweg via een wat snellere weg verliep vlot, bij de Aldi nog boodschappen gehaald en toen elkaar gedag gezegd met de afspraak dit vaker te doen zo samen, was echt voor herhaling vatbaar. G. bedankt.

Geen opmerkingen: