dinsdag 20 november 2007

Ongewenst bezoek....

´s Ochtends na het uitvoeren van diverse vastomlijnde handelingen zoals katten eten geven, de aanwaaihond ( inmiddels al ruim twee weken niet meer van onze zijden geweken!) aaien en voeren, Marieke op tijd de deur uit helpen, voordat de schoolbus voor haar neus wegrijdt, ontbijten en afruimen, wassen, aankleden, gaan we op weg naar onze kippies. Sinds jl. vrijdag hebben we echter een of meerdere indringers aangetroffen. In de kippenren zit iedere ochtend een gegraven gat met een bergje ernaast dat onder het muurtje van de garage ruïne doorloopt. We hadden tot voor kort geen idee wat voor beest dit veroorzaakt. Stenen erop gelegd maar de volgende dag zat het gat er gewoon weer dit keer daar waar de stenen ophouden; een slim beestje dus.Gelukkig sluiten we het nachthok iedere avond af met twee dakpannen zodat de kippies veilig van hun nachtrust kunnen genieten, maar toch…… Gisterenochtend heb ik M de buurman erbij gehaald en die zei meteen toen hij dat zag: dat is een”putois” oftewel een bunzing.
Dat is een marterachtige die Heel veel schade in je kippen toom kan aanrichten. Nou dat willen we natuurlijk niet aantreffen een hoopje veren en verder geen kippies meer dus daar moeten we iets aan gaan doen! Alleen WAT????????
Stenen neerleggen op de bodem gaat niet want dan hebben de kippies niets meer te scharrelen. Kippengaas op de bodem is de enige logische optie, maar dat moet dan ook diep genoeg gegraven worden om te voorkomen dat ze met hun tenen erin blijven hangen. Of een val! Maar waar haal je die vandaan en we willen tegelijkertijd ook niet het beestje vermoorden, ze zijn ook nog eens beschermd! Dus zoeken we naarstig naar een goede. Afdoende oplossing.
Hopende dat er iemand is die met ons mee kan denkenen vandaag even informeren bij diverse buren wie weet heeft iemand een idee.
Morgen een afspraak met de tandarts voor ons alledrie, dus dat wordt gezellig!
Gisteren na 4 weken niets gedaan te hebben weer naar de gym geweest, de juf had ons dit keer goed te grazen genomen zeg ik heb nu al twee hele pijnlijke spieren in de beentjes! Morgen zal het helemaal erg zijn. Vast een opwarmertje voor de all-in-neem je (schoon)moeder-mee op wintersport vakantie, daarover later meer!

Geen opmerkingen: