dinsdag 26 augustus 2008

Hebbie vee dan hebbie velle!!!!!!

Dit gezegde, deze boerenwijsheid, komt van ER, zij heeft hem weer van haar vader of schoonvader en hij is bij ons van toepassing want onze beestenboel geeft ons de nodige sores!
Hadden we een lammetje; ging het helaas dood! Hadden we een kuiken, ging de haan er bovenop staan en dat overleefde het arme beestje niet! Hadden we een kip met een spalkje ;at de vos haar op! hadden we een stel dwergkwartels meegenomen, omdat er hier bijna niet aan te komen is; vonden we er op een ochtend 4 van de 5 dood op de grond. Twee weken geleden lag de grote kwartelhen ook dood in het hok! en gisteren bij het afsluiten van het hok vloog het laatste dwergkwarteltje over mijn hoofd het hok uit. Nooit geweten dat zo´n minivogeltje zo´n vlucht kon maken, hij vloog hoog boven mijn hoofd weg. Nooit meer teruggezien! Dus al met al een hoop gedoe en weinig plezier ervan. De sabelpoothen zit op 4 eieren en volgens wim zou er nu onderhand wel een kuiken uit een ei moeten kruipen, maar we zien en horen nog niets, we zijn dit keer erg alert want we willen niet weer een platgetrapt kuikentje! De moestuin doet het dit jaar beter: we hebben een vriezer vol heerlijke, draadloze sperziebonen, hebben de lekkerste sla gegeten en de sherrytomaatjes groeien de serre uit. Het pruimenboompje heeft veel vruchten en ze zijn erg lekker. Helaas zullen er dit jaar geen mirabellen te wecken zijn, want er zitten er bar weinig aan en wat er zit is lelijk! Ook pech voor de schoonzoon van Mevr. G!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Heb wel wat jammetjes gemaakt van de zure kersen en onrijpe walnoten in het zuur gezet; zou lekker moeten zijn over minstens 1 jaar! Dus afwachten.
Vandaag zijn de agglo's geleverd voor het maken van de garage, de toestemming is binnen dus Wim kan gaan bouwen/metselen /doen. Dat zou inhouden dat we deze winter een auto minder hoeven te krabben. Nu nog een ander baantje voor mij en dan komen we hopelijk warm de winter door! Hout is er voldoende, granules moeten we nog kopen. Het is op het moment buiten lekker weer, binnen al een stuk koeler dus 's avonds een vestje aan en het dikkere dekbed kan bijna weer uit de kast! Aan de notenbomen te zien ( ze zitten barstensvol) wordt het weer volgens de boeren een hele strenge winter! En zij kunnen het weten!

Geen opmerkingen: