maandag 9 februari 2009

Jeugdsentiment,

Al een aantal weken probeert Wim ons uit de tent te lokken en uit te vissen wat hij voor zijn verjaardag zal krijgen. Hij wil zoals ieder jaar ook dit keer weer een "groot" cadeau!. Marieke vindt dat niet eerlijk want hij heeft zichzelf met Kerst al verwend door een boormachine te kopen en die aan zichzelf te geven als pakje onder de kerstboom. (hij was misschien bang dat hij anders zou worden overgeslagen?) Hij heeft er een handje van om bij tij en ontij ernaar te informeren of wij al op pad zijn geweest voor zijn verjaardagscadeau. Hij had het over een verlEnglijstje, zou het lijstje zo lang zijn????? "Hebben jullie dat niet nodig?" vroeg hij vorige week nog! Een van zijn wensen is een volière, liefst buiten en hij snuffelt dagelijks op internet naar Citroëns en andere Oldtimers, helaas moet dat nog uitgesteld, het geld groeit niet op onze rug en in de tuin heb ik ook nog geen sporen gezien van iets dat op geld lijkt en aan de een of andere boom groeit! Hij vond een poosje geleden op de dechetterie een vogelkooi in de ijzerbak en heeft die meegenomen. Vond toen in diezelfde week ook een kooi op een Franse versie van Marktplaats en die is hij van zijn "witgewassen, zwarte geld" gaan ophalen. Ik zocht op diezelfde site naar vogeltjes en ja wel hoor die waren er volop. Afspraak gemaakt en deze afgelopen zondag,samen met hem gaan kopen; twee zebravinkjes. Aangezien kooi 1 wel een flink formaat heeft vond hij het wel een beetje zielig en dus reden we door naar een groot tuincentrum om alleen maar even te kijken................................ Jullie raden het al, heel toevallig waren er een paar soorten afgeprijsd dus koos hij twee prachtige "Padda gris"( geen idee hoe die in het Nederlands heten) voor een schappelijk uitverkoopprijsje, de verkoper stopte ze in een erg klein doosje en wij dus weer terug naar huis.
Daar de kooi van de stortplaats in orde gemaakt en toen het halve huis verbouwd om ze een plek te kunnen geven. Ze staan dus nu, als het goed is tijdelijk, in de woonkamer en kwetteren er op los. Kruimel en Boefie zijn danig onder de indruk en moeten herhaaldelijk weggejaagd worden.
Wim is helemaal blij, vroeger thuis hadden ze ook vogels dus voor hem een stukje jeugd-sentiment! Als het ooit lente gaat worden dan kunnen ze naar buiten. Het lijkt er nu in de verste verten nog niet op, want het sneeuwt wéér en er is een "alerte orange" uitgegeven, men verwacht hevige rukwinden en erg slecht weer vanaf een uur of zes straks. Dus dat kan weer leuk worden!!!!!

Geen opmerkingen: