woensdag 22 april 2009

Terug op geboortegrond........................

We waren van het weekend weer even op onze geboortegrond! De heenweg was niet erg comfortabel door veel regen en dat is niet echt zo´n pretje. Toch ging het eigenlijk toch redelijk vlot. We hadden toestemming Marieke eerder van school te halen en dus konden we om twee uur weg. We brachten Marieke bij Manon en Gino en wij reden door naar BAS, even heimweevoer inslaan! Toen door naar TvW waar we onze vaste slaapplaats hebben. Met een rosétje nog flink en hevig zitten kletsen, een diepgaand gesprek maar dat kan nooit kwaad. Zaterdagochtend naar oma B. te Maassluis, zielig om te zien hoe daar alles verwaarloosd, ze redt het zelf niet meer en haar kinderen bekommeren zich niet echt om haar. Triest. Toen naar pa, helaas kregen we hem niet zover om met ons mee te gaan voor een weekje; hij denkt dat niet aan te kunnen, is te veel en te vaak op zichzelf aangewezen! Bij T een boterhammetje gegeten en weer door naar Schiedam, een rondje stad ( nou daar missen we niets aan) een drankje bij het Proostje en weer naar Manon voor het avondeten, de kado's en de taart! Was gezellig. Zondag ochtend toch nog even H en E. R ge contact en daar een kopje thee gedronken, even bijgekletst en de uitnodiging achtergelaten dat ze van harte welkom zijn met Pinksteren. (hopelijk geven ze daar gehoor aan) Met H en S naar de kas van het HC en een aantal mooie grote geraniums uitgezocht moet nog even naar DM bellen of schrijven om te bedanken en te betalen.
Marieke opgehaald en naar mijn mams gereden. Voor het eerst herkende ze ons meteen, was zo opgewekt en wist zelfs te vertellen dat ik jarig was! Ze at lekker van het stuk taart, maar werd na een drie kwartier onrustig en wilde weer naar de huiskamer terug!!!!! Dus daar ging ze........
We namen afscheid en reden in 5 uur en een kwartier heel vlot naar huis. Daar zat Perusse voor de deur te wachten! Hij had het bij zijn echte baas niet vol kunnen houden! De katten hadden in de keuken op zijn vloerkleed gepiest en op de mat hun grote behoeftes gedaan, lekker dus....................... Perusse moest overgeven, dus we waren weer meteen aan het puinruimen.
Perusse bleek de volgende dag flink ziek, Wim is met hem naar de dierenarts geweest en daar kreeg hij antibiotica, heeft koorts en is nog niet opgeknapt. Wat zou die uitgespookt hebben???
De geraniums staan buiten, lekker fleurig. Hopelijk gaat het niet meer vriezen 's nachts de ijsheiligen zijn pas in mei. Je kunt nog van alles verwachten in april. Op het moment is het mooi weer, maar de wind is echt vreselijk en volgens zeggen houden we die het hele jaar, lekker! Maandag weer aan het werk gegaan, Marieke's computer is geïnstalleerd en de muziek schalt door het huis! Wel duidelijke afspraken gemaakt over het gebruik en de maximale tijdsduur. Nu alleen af en toe checken of ze zich eraan houdt!

Geen opmerkingen: