donderdag 14 mei 2009

Kilometervreter.................

Sinds een royale week geniet ik dagelijks van de gele koolzaadvelden die ik overal tegenkom, met het raampje van de hapkar open, kan ik de zoetige geur tegelijk ook opsnuiven. Het wintertarwe zie je bijna groeien en ook de kleine maïsplantjes schieten uit de grond. De landereijen zijn prachtig om te zien, vooral als ik af en toe door het heuvelland rijd met de enorme vergezichten. Leuk ook om te zien dat er in die landerijen, banen zijn uitgespaard zodat de grote landbouwmachines er nog steeds door heen kunnen rijden om o.a. te sproeien met hun enorme lange zijarmen. In de bossen zijn alle bomen inmiddels groen en in de bermen groeit akelei, fluitenkruid en salomonszegel. Het liefst zou ik overal stoppen om bloemen te plukken, maar daar heb ik voor het mooi te weinig tijd voor. In onze tuin staat alles er ook erg fleurig bij.
Van de week was het hectisch! Marieke gaat (d.v.) naar de Jura met collège in juni en daar is ook een dag Zwitserland bij. Ze heeft dus een geldig identiteitsbewijs nodig en wat bleek...............
zowel haar kaart als mijn paspoort verlopen op 7 juni!!!! Dus we moesten met spoed achter geldige papieren voor ons beiden aan! Op internet bleek dat dat alleen kon in of Straatsburg of Parijs. Heel veel telefoontjes moeten plegen om er uiteindelijk achter te komen dat het alleen mogelijk was bij de Ambassade van Nederland in Parijs, want in Straatsburg was het consulaat gesloten (de desbetreffende beambte was op vakantie) Ja en toen moest het wel even geregeld worden. Maandagavond was er een vergaderingetje in Le Tholy bij Disal´s hoofdkantoor, stelde weer niets voor, dus al met al weer 2x 2 uur in de auto voor niet veel bijzonders! Toen maar meteen aangekondigd dat we dinsdag naar Parijs moesten voor de paparassen. Wim ook vrij gevraagd en voor Marieke ook toestemming gekregen. Dus dinsdagochtend vroeg op pad.
Helaas viel het flink tegen dat we na een dikke 230 kilometer bijna alleen op de weg, in een enorme file terecht kwamen. Het werd dus wel spannend of we op tijd zouden zijn; want de ambassade is open van 9.30 tot 12.30 uur! We zijn voor de periferique van de weg af gegaan en hebben de auto in een parkeergarage gezet en zijn met de metro verder gegaan! Het schild van
"Je maintiendrai" viel niet echt op, we hadden vlaggen verwacht en zodoende hadden we de Ambassade compleet over het hoofd gezien. Eenmaal binnen moesten alle formulieren aangevuld worden, ook onze lengte werd nog even nagemeten en toen kregen we te horen dat de pasfoto's, die we in MlR hadden laten maken, NIET geschikt waren, (ze hadden het formaat voor een Frans paspoort, niet voor een Nederlands! We wonen toch in Europa???????) Dus toen maar in de in de hal aanwezige automaat, nieuwe laten maken! Betalen en wegwezen. Buiten vroeg Wim of we onze oude reisdocumenten daar achter hadden moeten laten: Ja dus. Het vreemde is dat Marieke nu zonder legitimatiebewijs rondloopt, ikzelf heb mijn rijbewijs nog. Als alles gaat zoals het zou moeten gaan, dan ontvangen we de documenten per aangetekende post. Hopenlijk op tijd, zodat we een midweek kinderloos zullen zijn!
Leuke bijkomstigheid was overigens dat Marieke de kans waarnam om een MSNvriendje in levende lijve te ontmoeten. We liepen met z'n vieren naar de Eiffeltoren en aten een broodje op een terrasje van een bakkerij. We maakten een paar foto's om de meiden van school jaloers te maken en namen afscheid, want N moest weer naar lycée. Marieke was helemaal in de gloria.
We liepen nog een eindje langs de Seine en namen de metro terug naar de parkeergarage. Tegen
achten waren we weer terug in M.
Morgen nog een reisje voor de boeg, want ik ga met de confrérie des couteliers naar Thiers.
Hoe alles daar zal zijn lezen jullie volgende week.

Geen opmerkingen: