maandag 25 mei 2009

Wat voor weer zou het zijn in Den Haag?

Hier is het momenteel 37 graden en op sommige plaatsen zelfs nog hoger. Vandaag waait er een windje, maar gisteren was het windstil; helemaal vreselijk vooral omdat Wim zich de hele week had voorgenomen om zondag het beton te gaan storten voor het terras voor het opblaas zwembad! Was dus lekker uitgekiend! We begonnen om half elf en toen was het al heet, het duurde even voordat we de juiste verhoudingen te pakken hadden maar het was een megaklus!
We hadden zowel bij Gedimat als de Bricomarché laten berekenen hoeveel we van zand/grint en cement nodig hadden, beiden kwamen op andere hoeveelheden en raar maar waar Bricomarché was stukken goedkoper dan Gedimat, zelfs de vervoerskosten waren minder dan van G. (idioot natuurlijk, want G is nog geen 3 km hiervandaan en de Brico 15!) we hadden dus voor de B gekozen. Achteraf blijkt dat we nu 18 zakken cement te veel hebben gekocht en de bon zal wel weer foetsie zijn, dus terugbrengen: ho maar. Niet te hopen dat het zo vochtig blijft zoals het nu is want anders veranderen de zakken spontaan in beton! en dan kunnen we het weggooien. Het ging allemaal redelijk, maar de hitte was een verschrikking. Zelfs met hoedje op, was het oppassen voor een zonnesteek, maar het beton ligt er en droogt terwijl je ernaar kijkt ook niet goed natuurlijk, want dat geeft grote kans op scheuren. Duimen dus voor het juiste resultaat en dat het zwembad nog helemaal intact is als het van de zolder komt; het ligt daar namelijk al een aantal jaren. Steeds mislukte het om het waterpas te kunnen neerzetten. Maar wie weet hebben we dit keer mazzel en kunnen we na gedane arbeid op een hete dag een plonsje wagen. Zou die wezen! In huis is het nog nooit zo vochtig geweest als de afgelopen dagen, de hygrometer staat over de 90! de tegels in de keuken en de woonkamer zijn erg nat en in de slaapkamer is het net een klamme deken, slecht voor de gezondheid en de spullen, vrees ik. Iedereen klaagt, maar het is dan ook nooit goed natuurlijk! In de hapkar is het helemaal lastig om de spullen goed te houden, de koelkasten doen het niet echt optimaal vind ik en er is een enorme luchtvochtigheid, zelfs in de plastic zakken van de kilo's melange kaas zit condens. En dan de groenten: de sla verlept waar je bij staat en de bananen zijn voor het einde van de dag zwart. De baas heeft er niets van. Voor hen gelden slechts de verkoopcijfers en die moeten omhoog!!!!! Klanten werven moet ik, maar dat valt nog steeds om de dooie dood niet mee. Wel heb ik intussen met een aantal Nederlanders kennis gemaakt in de omgeving, leuk hoor! Word overal enthousiast ontvangen.
Vandaag naar Prefecture geweest voor de belastingpapieren, alles is in orde en nu wachten op de Crédits d' Impots van de granule kachel. Hoop dat dat geaccepteerd zal worden, de mevrouw die me hielp was daar niet bang voor!

Geen opmerkingen: