zondag 2 augustus 2009

Vervolg op het hondje,

Om alle lurkers ( ja ik ben onlangs te weten gekomen dat er een benaming bestaat voor al die mensen, die wel meelezen maar niet, nauwelijks of nooit een reactie plaatsen!) gerust te stellen na alle toestanden over het hondje van de buren even nog een stukje extra info: men is toch na heel veel heen en weer gezeul naar de dierenarts gegaan met het beestje. Daar bleek dat er erg veel inwendige verwondingen waren en er weinig meer te redden viel. Hij heeft dan ook het diertje van zijn lijden verlost met een spuitje. 's Avonds tegen 7 uur toen schoonzoon was vertrokken (eerder durfde ze kennelijk niet) belde de buuf met de vraag of ik even langs kon komen; ja wel ik trof ze allebei, moeder en dochter met hele dikke tranen aan, aan de keukentafel. Het leven werd nooit meer als voorheen, de maand juli is al zo'n vreselijke maand, want dik 15 jaar geleden overleed man/vader en een slordige 12 jaar geleden ook nog zwager/oom. Dus juli slaan ze liever over! en nu ook nog die lieve lieve lieve Poupette!!!!!!! Je houdt het toch allemaal niet voor mogelijk; stelletje aanstellers liever gezegd: dramaturgen.
Deze laatste vakantieweek hebben we niet echt veel schokkends gedaan.
maandag gingen we naar Aulnoy om de fam. B te helpen met het inzetten van het glas in de grote kozijnen, ik natuurlijk niet en dus heb ik me op andere manieren verdienstelijk gemaakt. We sloten de dag af met een gezellige, smakelijke bbq en Marieke en L. hebben heel de dag rondjes gereden op de brommers!
Dinsdag is Wim begonnen met de vloer in de logeerkamer, dat valt niet mee; alles is erg scheef, maar het grootste gedeelte ligt erin. Woensdag was het de dag van het brommercertificaat van Marieke. Ze moest om 9.30 uur op de autorijschool zijn, compleet met jas, handschoenen en helm. Daar aangekomen even geïnformeerd of er andere kandidaten waren die tussen de middag in de stad zouden blijven, maar de enige anders kandidaat (met een jampotbril en een nestharen snorretje, niet echt een snuggere) at bij zijn moeder thuis. Dus bleef ik in Neufchateau en we lunchten samen. Het viel allemaal erg mee. Handige Harry deed het niet echt super op de brommer, volgens Marieke had hij nog niet eerder brommergereden en wiebelde hij erg en was vrij onzeker. De instructeur werd regelmatig erg boos, wat voor Marieke te volgen was via de "oortjes". Ik deed de boodschappen, reed terug naar huis en weer terug. Daar aangekomen bleken beiden geslaagd te zijn. Ook Handige Harry had zijn certificaat, alhoewel de instructeur er zichtbaar moeite mee had omdat hij toch het idee had dat HH er nog niet helemaal aan toe was. Marieke vond het allemaal een eitje en trots met certificaat gingen we nog even naar Leclerc voor haar kadootje!
Donderdag geen bijzonderheden (Wim ging verder met de vloer)'s avonds kwam de fam. B Marieke feliciteren en we aten taart met z'n allen, helaas is de mobylette in repartie dus kwam er van brommer rijden niets, hopelijk is hij volgende week klaar! en vrijdag naar Chaumont om JL op te halen van het station.
Keurig op tijd, meteen herkend en dus vanaf vrijdag een logé in huis.

Geen opmerkingen: