zondag 11 oktober 2009

De tweede ronde.

Voordat een ieder gaat denken dat er iets aan de hand is, zit ik nu ongemakkelijk, in het donker, op een eetkamerstoel achter een nieuwe computerdesk in onze nieuwe toekomstige multimediakamer. Met een mondvol kruidnootjes, dank aan HJ, het ook nog eens koud te hebben!!!! Wat een opofferingen allemaal voor een blogje! Ja, je moet er wat voor over hebben.
Ga toch eerst nog even naar de warme keuken, want daar brandt de kachel, voor een kopje thee.
Zo, thee staat naast me. Daar gaat ie...................
Vanochtend samen met Wim naar de rommelmarkt geweest, er zijn er wekelijks minstens twee of drie, soms is het leuk soms is er niets te beleven. Vandaag hebben we twee echte Laguiole zakmessen gekocht, voor slechts 15 euro! Ze zijn oud, maar zien er nog goed uit. Ook kocht ik twee paar gordijntjes. Onze buurtjes wisselen wekelijks, maar ik heb slechts een setje en die zien er niet echt zo geweldig meer uit, dus voor 2,50 twee paar nieuwe! We kwamen natuurlijk GvB tegen die struint alle markten af. Ook GK die binnenkort weer noodgedwongen teruggaat naar Engeland, hij kan in de zomer voldoende werk vinden om te kunnen leven, maar de tweedehuis- bezitters hebben in de winter geen werk voor hem dus moet hij wel. Dat is toch wel sneu.
Thuisgekomen zijn we de tuin ingedoken voor het rapen van de noten, er liggen er weer vreselijk veel. Hoop dat het me dit keer wel lukt om ze op tijd te kraken en naar de molen te brengen, want het is toch doodzonde als het uiteindelijk als vogelvoer in het voederhuisje beland. Wim heeft gisteren het vloertje voor de douche weggehaald, de osb ondervloer is doorwaternat en dus gingen de voegen er spontaan uit. Hij heeft het gat gevuld met oude dakpanscherven en er beton op gestort, we hebben gelukkig nog een matje kiezels liggen dus is het hopelijk straks verholpen.
Ja we komen er dus langzaam maar zeker achter dat, dat wat we in eerste instantie als vakantiewoning in gebruik hebben genomen, nu we er als daadwerkelijk permanente woning gebruik van maken er andere eisen aan gesteld worden. Helaas dus hier en daar de tweede ronde. Het is echter niet te hopen dat er meer van dat soort klussen aan zitten te komen.
Zitten we nou even niet op te wachten!
Van de week druk geweest met het openen van een andere bankrekening, zijn CA een beetje zat. Hoge kosten en er staat weinig tegenover. De consulente van G, een leuk mens, heeft ons nu al flink kunnen helpen; het bleek nl. dat Wim dubbel aanvullend verzekerd is zonder dat wij dat wisten! Ze gaat ons helpen om met terugwerkende kracht nog iets terug te krijgen, wir haben dass nicht gewusst!!!!!!!!!!!!!!!!!!!de kleine lettertjes hè! Blijkt dat Wim via zijn werkgever aanvullend verzekerd is en dat ons niets kost.
Dat scheelt ons dus so wie so al een onkostenpost per maand, verder is deze bank in eerste instantie een verzekeraar, die veel doet aan preventie. O.a. vergoeden van de schoorsteenveger, een bijdrage bij de aanschaf van winterbanden en nog veel meer van dat soort leuke bijkomstigheden. Ook bij het afsluiten van de autoverzekering, krijgen we voor de rijlessen van Marieke als ze 16 is een leuke korting. Dus ze komt aanstaande vrijdag nog een keer terug met de offertes van de div. opties. We zijn benieuwd. Alle beetjes helpen, toch?
Kreeg vrijdag nog een telefoontje van de bazin, ze wilde weten hoe het staat met werven en wil me op kantoor zien. Krijg vanaf dinsdag ene Martine mee in de kar die mij het e.e.a. moet gaan leren. Misschien een Jehovagetuige, die van wanten weet???????????????????

Geen opmerkingen: