donderdag 12 november 2009

Gembloux 2009,


Ik ben weer terug na een heel gezellig weekend met de confrérie in Gembloux België.
We vertrokken vrijdagmiddag met het gehuurde busje met het echtpaar B en PH, GH en EJ en ik zei de gek. Proviand voor onderweg bestond zoals gebruikelijk uit: saucisson à l' ail en wijn!
Dit keer hadden we haast want het evenement dat voor de 10de keer plaatsvond begon al op vrijdagavond. Een nieuwe opzet speciaal voor jagers en verzamelaars. We pakten dus snel uit installeerden ons en jawel de eerste kopers stonden al snel voor onze neus. Intussen ken ik ook al verschillende exposanten en de begroetingen zijn allerhartelijkst. Het is een speciaal volkje hoor die messenmakers! Maar echt heel gezellig en er heerst een hele goede sfeer, zeker geen concurrentie gedoe. Iedereen gunt elkaar een goede beurs. Het is ook zo dat er heel veel verschillen zijn van wat men maakt, van kunst tot kitsch!
Na afloop gingen we naar ons gereserveerde hotel en na een afzakkertje gingen we naar bed. Na te hebben genoten van een ontbijtbuffet de volgende ochtend gingen we weer naar G. Daar was het al een drukte van belang, veel bezoekers en gelukkig voor ons ook een aantal kopers. Tussen de middag een koude schotel en ' s avonds het conviviale diner met ca. 150 man. Het eten was redelijk, de wijn niet echt super, maar we hebben weer lekker kunnen lachen. GH had een ietsepietsie teveel op, maar zijn broer hield hem goed in de gaten. Zondag na het afrekenen in het hotel, ook dit jaar was het voor mij weer gratis de confrérie heeft alles betaald, nog even met A het stadje in geweest en een lekker brood gekocht voor tussen de middag. Heb kunnen assisteren bij de verkoop van een in IJsland gemaakte bijl t.w.v. €2200, helaas spraken de kopers geen engels en dus kwamen ze me halen om te tolken, altijd weer leuk. Om 17.00 opgeruimd iedereen gedag gezegd en weer met z' n allen terug naar de Haute Marne. Een stop onderweg bij Buffalo Grill waar we lekker aten (weer niets betaald!) en rond half twaalf arriveerden we op de parkeerplaats van MlR waar Wim met met onze 4L stond op te wachten. Nu dus een week vrij helaas slecht weer en erg verkouden, misschien morgen naar Nancy nu eerst naar de ouderavond op college bij Marieke.

Geen opmerkingen: