dinsdag 19 januari 2010

Misbruik maken van de situatie,

Mijn hapkar moest in de revisie; de garage zou er twee volle dagen voor nodig hebben om de koppeling te vernieuwen. Het was heel heel hard nodig want sommige holletjes kwam ik nauwelijks meer op! Soms niet harder dan 20 km p/u!!!!! Had het gevoel af en toe eerder achteruit dan vooruit te rijden! Dus afspraak gemaakt voor jl. donderdag en vrijdag, Veel klanten gebeld om hen te vertellen dat ik of helemaal niet kon komen of langs zou komen op een andere dag. Het logische gevolg was: twee vrije dagen. Dat kwam dus heel gunstig uit. We hadden een weekendje Rotterdam in gedachten, vooral ook omdat mama de 19de haar 87ste verjaardag viert (vandaag dus). Ik regelde dus voor Wim een weekend vrij en vroeg op college toestemming voor Marieke. We konden dus vrijdagochtend weg. Maar helaas werd Perusse woensdag erg ziek, Wim ging met hem naar de veearts (een dierenarts kan je hem niet noemen, hij houdt alleen van koeien!) Schweitzer constateerde dat de hond er niet best aan toe was, ouderdom en waarschijnlijk iets aan zijn nieren, dus kregen we een stel injecties mee. Ook geen lolletje om die te moeten geven, maar we hadden weinig keus. Toen was er het probleem of we hem dan wel bij de Gaec konden achterlaten, want normaliter houdt hij het daar niet erg lang vol. Vaak is hij al binnen 20 minuten weer naar M gelopen. Dit keer echter was hij echt te zwak en wilden we graag dat ze zouden proberen hem binnen te houden, om erger te voorkomen. Dus mevrouw C gebeld en de situatie aan haar voorgelegd. Ze beloofde dat ze alles zou doen om de hond binnen te houden en hem aan de lijn uit te laten. Dus brachten we het doodzieke dier vrijdagochtend bij de boerderij. Ook mevr. C had het idee dat hij het niet lang meer zou maken. Inmiddels zijn we weer thuis en lijkt hij een stuk te zijn opgeknapt, gelukkig!
Vrijdagmiddag bezochten we Oma B en opa K. bestelden Chinees, een rijsttafel voor 3 personen, want opa K had zijn appeltjesdag! We hadden een maaltijd voor minstens 6 personen dus verdeelden we later de bakken en namen een gedeelte mee naar T. Ons bedje was weer zoals altijd keurig gespreid. Heerlijk lux hoor zo'n onderkomen. Marieke zou zaterdag een stel meiden opzoeken in Haarlem, haar treinkaartje had ik via internet al uitgeprint en betaald. Dus moesten we bijtijds op. Zij zette haar mobiel op wekstand. Helaas bleek zaterdagochtend dat ze zich flink had vergist. Het werd dus stressen. Maar ze haalde de trein. Wim en ik reden naar Rotterdam Centrum, wat een heisa zeg, het was megadruk en we stonden al snel vast in een file. Zijn we niet meer gewend dus hij ergerde zich groen en geel! Deden onze heimweeboodschappen bij Bas, ook daar stonden we voor de kassa in een ellenlange rij, reden toen naar het huis van EB ,maar die is van de aardbodem verdwenen lijkt het. Of we onze vier stoelen ooit nog zullen zien, geen idee.
Toen naar Schiedam even langs Kijkshop, Hema (rookworst), Xenos. Alle boodschappen hadden we gehaald en toen, ja wat toen. We stopten bij het huis van de heer en mevrouw H, die bleken niet thuis. Ja meer vrienden hebben we niet dus daar sta je dan. Manon gebeld en daar waren we welkom. Tussendoor reed ik naar het station om Marieke op te halen en daar stonden ook J en zijn moeder om even gedag te zeggen. Dat was dus een hele leuke verrassing! Z,e beloofden een keer langs te komen dus daar rekenen we op! Terug bij M&G aten we met z'n allen dit keer van de shoarmazaak die het thuis bezorgd, het smaakte goed. Reden bijtijds naar Maassluis.
Zondagochtend alles weer in de auto gepropt en naar mama gereden. Of ze ons herkende blijft een vraagteken. Ze was nog niet aangekleed, wilde 's morgens naar de huiskamer om te ontbijten, dat vond ze kennelijk belangrijker dan wassen en aankleden. Toen we afscheid namen zei ze nog dat ze morgen naar huis zou gaan, ze wilde hier niet langer blijven tussen al die gekken! Ik had zaterdags aan Wim voorgesteld om via Middelburg naar huis te rijden. Zo konden we een bezoekje afleggen bij Oom J en tante A. Zo gezegd, zo gedaan. We werden hartelijk ontvangen met thee en een lekkere sandwich. Na een uurtje stapten we in de auto en gingen huiswaarts. Al met al een snelle rit van 5 en een half uur. Weinig verkeer en droog weer. Het was dus al met al weer een vol weekend. Voorlopig hoeven wij weer even niet naar Nederland en genieten we van een wereld zonder files, zonder verkeerdrukte,zonder stoplichten, zonder verkeersborden, zonder boodschappenwagentjes en een voor toeristen vriendelijker parkeerbeleid! In Rotterdam valt er zonder chipknip niet te parkeren, dus riskeerden we tot drie maal toe een bekeuring vanwege onbetaald parkeren. Gelukkig heeft de politie ons niet bekeurd. Vergeet ik nog te melden dat bij thuiskomst Perusse aardig was opgeknapt, dus nu maar hopen dat dat zo zal blijven hij is tenslotte al 11 jaar oud!

Geen opmerkingen: