woensdag 17 augustus 2011

The Veltman family in Maisoncelles.

We verwachtten hen zondag in de middag; de taart was gebakken het avondeten al voorbereid en vrijaf van het museum. Dus helemaal in de startblokken voor de ontvangst van mijn achterneef, zijn vrouw en hun dochter. Tegen vijven stopte er een klein Peugeotje voor de deur, ze hadden het gevonden. Een hartelijke begroeting en een overenthousiaste Floyd, die weer helemaal uit zijn dak ging van al die mensen.
We namen een aperitief en aan conversatie geen gebrek. Hun Frans is moeilijk te verstaan vanwege een rare tongval en dus spraken we op ons verzoek verder in het Engels. De twee meiden keken de kat uit de boom, maar het leek te klikken. Ik had een derde bed opgemaakt voor S-A in de kamer bij haar ouders maar al snel kwam de vraag of ze bij M kon slapen ( mijn vader snurkt was haar motief!) We hebben uitgebreid Italiaans gegeten, alles viel in de smaak. We bespraken de mogelijkheden voor de maandag ( een nat. feestdag hier in Frankrijk de 15de augustus) Ze vonden het idee om naar het museumpje te gaan leuk en een kijkje bij vriendje GH vonden ze ook een goed plan.
We gingen vrij laat naar bed en de meiden zijn nog lang wakker gebleven. Maandagochtend een uitgebreid ontbijt en met twee auto's op pad. We bezochten het museum daarna een bezoek aan het atelier van GH en door naar Chaumont. We kregen een lunch aangeboden en kozen met z'n allen voor pizza. Wim keerde huiswaarts en wij reden door naar Langres en liepen een rondje remparts en de hoofdstraat. Ze vonden het erg interessant allemaal en namen veel foto's. Thuisgekomen stak Wim de bbq aan en grilden we saté en aten een Indische rijsttafel. Ze vonden het heerlijk. Samen met Cal bekeken we de route op de computer voor hun reis naar Straatsburg en we gingen bijtijds naar bed. Dinsdagochtend om 10 uur namen we afscheid; jammer dat het van korte duur was. We vonden het echt heel erg aangenaam hen hier te hebben en we hopen dat er ooit een tegenbezoek zal kunnen plaatsvinden in Montreal (Canada) Marieke heeft ontdekt dat er nog 7 andere nichten en neven ( achter-achter) bestaan en we hebben enorm veel plezier gehad bij het zien van een You-tube filmpje van een van die nichtjes die een winkel heeft waar ze ballonnen verkoop voor allerlei feesten en partijen. We hebben in een deuk gelegen om de uitdrukking: Out the door! Ik hoop dat Manon in de gelegenheid zal zijn om nog met hen te lunchen volgende week als ze in Amsterdam zullen zijn. Sylvie blijft daar nog een hele maand, Cal en Sarah-Anne vertrekken de 24ste vanaf CdG retour naar Montreal.

Geen opmerkingen: