maandag 19 september 2011

Les journées du Patrimoine.

Zaterdag en zondag de 17de en de 18de stonden geheel in het teken van Het Patrimoine ( in ABN betekent dat erfgoed!) Dus was het museum ook beide dagen geopend. Zoals ieder jaar organiseert de confrérie dan van alles in Nogent en Biesles en zodoende was ook het atelier van GH te bezichtigen, stond PB met "le Nogentais" voor het museum in Nogent en hadden we een smid voor de deur bij het museum. We ontvingen veel bezoekers. Ik vertel iedere keer dat ik de gehele geschiedenis niet uit mijn hoofd ken en daar heeft men kennelijk begrip voor. Mevrouw en meneer B zijn natuurlijk beide dagen aanwezig geweest, ze kunnen het niet laten ook al zijn ze na afloop helemaal versleten! Het bezoekersaantal van de afgelopen 3 maanden is daarmee omhoog geklommen tot een dikke 100 personen. Nog 1 zondag te gaan en dan is het weer rustig in het weekend. Hoewel rustig? Als M terugkomt van het internaat op vrijdagavond brengt ze een tas vol was mee en moet alles weer schoon gewassen, gestreken en dat is als het regent een waardeloze klus! Tot nu toe schijnt het op het Lycée best aardig te gaan. Ze heeft er alleen een broertje dood aan om met de bus te moeten; maar de bus is gratis en het scheelt ons minimaal 160km per week, dik twee uur heen en terug per keer en dat terwijl de diesel steeds maar duurder wordt. Dus jammer voor haar maar het is kiezen of kabelen!
Ze heeft nu inmiddels 6 autorijlessen gehad en zou aan de theorie moeten beginnen ik heb echter begrepen dat dat geen prioriteit heeft! ( voor haar althans!)
Verder gaat de week snel voorbij o.a. door de cursus "gezond ouder worden"die ik volg op donderdag en vrijdagmiddag. Een groep van 8 personen en ik ben de jongste van het stel! Het is leerzaam en gezellig en heeft iedere cursusdag een ander thema. Eerste keer ging het over verstandig en gebalanceerd eten, tweede les was over het energieverbruik van je lichaam. Het is redelijk interactief en de tijd vliegt om. Een dame, zij is tegelijkertijd met een aantal anderen aan het kuren, is erg praatziek en dat is af en toe storend maar de docente heeft haar aardig onder de duim en kan haar vaak de mond op een vriendelijke manier snoeren. En dat is maar goed ook anders nam zij vast en zeker de leiding over!

Geen opmerkingen: