vrijdag 1 augustus 2014

Wat een geluk om een handige man te hebben.

JL.. maandagavond was inderdaad de geul gedicht en was het aan Wim om alles aan te sluiten, maar omdat monsieur le maire het anders wilde hadden we er een probleem bij.  Dinsdagochtend na zijn werk in de stromende regen wilde Wim beginnen met de aansluitingen, bij onze muur  was het even wringen, maar dat lukte, beneden bij de put mocht het dus niet rechtstreeks in de put, zoals ze bij de buuf hadden gedaan. (i.v.m. stank van de septic tank???). Als je een rondje door het dorp loopt, kom je echter veel ergere dingen tegen , maar ja dat zijn Fransen hè???? Dus we moesten persé aansluiten direct op de collector en dan moest dus de straat open. Dat betekent asfalt eraf, graven, aansluiten= een gat boren in een betonnen put (dat doe je ook niet even zomaar!) en dan weer dicht en opnieuw asfalteren. Wim en ik vreesden met grote vreze.
Mannetje groef ene gat naast de put voor ons en Wim begon te graven met de schop, hij stuitte op een oude aansluiting, die met de graafmachine was geraakt en gebroken. Ineens kreeg ik een helder moment; als die buis daar zit dan moet er ook een buis zitten aan de andere kant en waar gaat die dan heen??????
Toen de schoonzoon van de buuf de muur had hersteld vond hij een stukje betonnen afvoerbuis, voor de sier metselde hij dat tussen de stenen. Ik bedacht dat dat dus waarschijnlijk de officiële aansluiting was die we zagen zitten, de vraag alleen bleef: waar gaat dat afvalwater dan naartoe????? Het enige wat we nog konden doen was zoeken naar de deksel van de collector, maar die zat onder het asfalt verstopt, mannetje ging op de grond liggen en wij schonken 10 liter water in de buis, je hoorde het lopen maar waar het heen ging???? Burgemeester kwam natuurlijk nét even langs en bemoeide zich ermee, hij liep naar beneden en opende daar ook een deksel, maar we zagen geen water lopen.
Niemand begreep er iets van, we stopten de tuinslang in het gat en lieten het water lopen, nergens zag je het terug (?) bizar dus. Er restte ons dus niets anders dan het asfalt weg te schrapen door de werklui met graaf-machine en toen we de deksel open hadden begrepen we het; er was wel degelijk een afvoerbuis vanaf onze put en die liep, (niet zoals we verwachtten) naar de straat tegenover ons i.p.v. naar beneden.
We konden dus zonder verdere capriolen onze buis daar meteen op aansluiten. Dat scheelde een enorme klus!!!! Je wil niet weten hoe blij we hiermee waren!
Meneer de burgemeester liet nog wel even weten dat ie een aansluiting van diameter 80 een beetje klein vond, nou jammer dan. ;zo of anders niet!
Woensdag heeft Wim het voor elkaar gekregen en kon de straat en het gat dicht. Gisteren heeft hij de afvoer van de badkamer en de septic tank aangesloten en vandaag zou hij de regenpijp gaan doen. met een beetje geluk is het dus klaar als ik straks thuis kom!
Een hoop ellende en gezeur minder en van de winter geen bevroren afvoerleidingen meer??????
Wat hebben wij geboft zeg!



Geen opmerkingen: