maandag 17 april 2017

Feest in drievoud.

2017 een jaar van de festiviteiten voor ons.
Reden genoeg voor een feest, vond ik. Wim is niet zo van feestjes, maar ik heb het toch voor elkaar gekregen om de drie heugelijke feiten te bundelen en had een datum geprikt voor een feest. De feestzaal in Daillecourt gereserveerd met een fijne keuken inclusief alle benodigde apparatuur.
Dat werd zaterdag 15 april.= drie dagen voor mijn 65ste verjaardag!
in maart vierden wij saampjes onze porseleinen huwelijksverjaardag met een gebakje bij de thee en geen cadeautjes. En in juli zullen we dus 10 jaar in Frankrijk wonen.
Uitnodigen maakte ik met hulp van G.J. Vistaprint printte ze ui en ik zorgde voor het versturen.
Natuurlijk ook een aantal naar vrienden en bekenden in Nederland, wetende dat het misschien lastig zou zijn om even voor een weekend op en neer te komen. (het is een Paasweekend, benzine, huisvesting enz.!)
De Franse vrienden lieten al vrij snel weten van de partij te zullen zijn. Al met al mochten we dus jl.. zaterdagavond een kleine 40 gasten ontvangen. Het clubje Nederlanders werd uiteindelijk niet zo groot, G&N vdW, (die logeerden in Doncourt) D&H.B,( zij kwamen de zondag vooraf gaand al naar Aulnoy en ik bezocht hen tijdens mijn tournee op lunchtijd jl. dinsdag, we hebben toen gezellig samen geluncht) GvB, (zij woont niet ver hier vandaan, inmiddels ook voor haar het 10de jaar)  AvG (zij kon met Manon meerijden, wij hebben elkaar sinds een klein half jaar weer teruggevonden) Manon en een vriend, Matt en Emma.
Voor het eerst waren ook de Fransen keurig op tijd, zelfs zo op tijd dat ik nog niet eens in de gelegenheid was geweest me om te kleden, dus ineens joeg de stress door me heen. Gelukkig waren er een flink aantal helpende handen, waaronder die van DB en de vriend van Manon. Ook Matt en Emma hielpen goed mee.
Het Indische menu,  drank, de voorbereidingen had ik al lang klaar. Ik had al erg veel vooraf kunnen doen en in de vriezer gestopt.
Als aperitief schonken we: La soupe Haute-Marnaise, viel goed in de smaak.
Voorafjes: mini loempiaatje, bapoa broodjes en onigiri.
Hoofdgerecht: rendang en kip in zwartebonensaus met witte rijst, atjar-tjampoer.
Dessert: Litchimousse, Ananasbavarois en Crème Brûlée met gember
Koffie of thee met spekkoek, Indische cake en ananasminiardises
en als klap op de vuurpijl een literfles eigengestookte eau de vie de mirabelle!
Het ging er allemaal in als koek, nagenoeg geen restjes.
Het feit dat alles zelfgemaakt was, is men niet echt gewend, maar werd enorm gewaardeerd.
Iedereen had bij binnenkomst op een grote tafel hun gulle gaven neergelegd/neergezet. Manon en Matt hadden iedereen laten weten dat we heel graag een rookoven willen kopen. Dus er lagen flink wat enveloppen. Ik vroeg aan Nathalie wat de bedoeling was , zij zei dat we voor het dessert de pakjes uit moesten pakken. Dus dat deden wij..................... lieve help
Nog nooit eerder zijn we zo enorm verwend, echt niet normaal.
Voor Wim een prachtig 6-delig zakmes van Mongin, zijn naam erin gegraveerd.van J-M&M.R
Voor mij een driedelige scharenset, met mijn naam gegraveerd op elke schaar, de ogen van de scharen zijn verguld!!!!!van J-M &M R. Een Nederlands tien gulden munt uit 1973, die AV heeft doorgezaagd en die PH heeft voorzien van een nagelknippertje, mesje en vijl. Een prachtig keukenmes van DM en van PB een heel groot keukenmes nog uit de oude voorraad van zijn vader (dateert uit 1920). Ik was enorm ontroerd, we waren beiden sprakeloos!
Manon en Matt hadden aan de genodigden gevraagd iets op te schrijven en zij presenteerden samen een geweldig boekje met foto's en verslagjes. Superleuk. 's Avonds thuis telden we de centjes, we waren compleet met stomheid geslagen, we kunnen denk ik 4 rookovens kopen, dus nu even goed nadenken  waar we dat geld aan gaan besteden, behalve natuurlijk die vurige rookovenwens.
stofschaar/ borduurschaar/nagelschaar

een prachtig keukenmes

Nederlandse munt, doorgezaagd met nagelknipper, vijl en mesje

een 6 delig zakmes, van hertshoorn





Geen opmerkingen: