vrijdag 17 april 2020

Triest nieuws,

Het is vandaag vrijdag, een dag voor mijn 68ste verjaardag die voorbij zal gaan als alle dagen van de week zonder enige feestvreugde. Niet alleen vanwege het Corona virus maar vooral omdat we dinsdagochtend hoorden dat Wims vader niet meer wakker is geworden.  Dat was wel een klap voor ons allebei.  Het ging niet echt goed met hem, daar waren we van op de hoogte (we lezen al sinds maanden op internet regelmatig in zijn medisch dossier).
Hij was de week ervoor nog een paar dagen opgenomen geweest in het ziekenhuis vanweg hoge koorts en infecties. Maar hij knapte weer op en we zagen een gezellige foto van hem naast de tafel met allerlei Paas decoraties.
Maandag was het tweede Paasdag en stuurde een van de verzorgsters nog een foto, Pa lag in bed met naast hem een levensgrote paashaas. We schrokken van zijn uiterlijk, hij zag er niet echt gezond uit mager en beetje holle ogen. Wim zei "laat de computer maar aanstaan dan kan ik morgenochtend voordat ik ga werken nog even in het dossier kijken", want Pa had ook weer verhoging en wilde niet eten en niet drinken.Om half zes had Pa nog steeds verhoging en ging I. ieder uur kijken.
Om 8 uur trof zij hem levenloos aan, hij was in zijn slaap overleden.
Ik was de deur uit en kwam om half elf thuis en trof Wim aan in tranen.
En toen begon het regelneven, Wim is de oudste en heeft met zijn vader een poos geleden al afgesproken dat hij de dingen zou regelen. Na overleg met het Zonnehuis een uitvaartonderneming opgezocht en daar van alles mee gecommuniceerd via telefoon en via mail. Prima samenwerking, dat is heel fijn!
Het grootste gedeelte staat op de rails, maar............................
Met het hele Covid19 gebeuren is een reis naar Nederland en terug een enorme onderneming.
We moeten van allerlei parassen meenemen, want alleen voor expliciete gevallen mag je het land uit (en hopelijk weer in). Dus overal op websites gekeken en de nodige dingen uitgeprint. Dat inclusief de overlijdensakte van pa zou genoeg bewijsmateriaal moeten zijn.
Slaapplaats was ook nog even een dingetje want vriendin TvW, ons vaste logeeradres is vanwege alle gedoe al sinds februari in quarantaine, dus daar logeren was een NO-GO. Ik keek naar hotels maar jemig wat een bedragen, echt bizar en ook nog eens met take-away ontbijt en geen avondeten.
Manon heeft een dag achter de computer gezeten en voor ons een B&B gevonden in Rotterdam, betaalbaar en ziet er goed uit, AH in de buurt en volgens Manon is avondeten gemakkelijk te regelen via "Thuisbezorgd".
We zijn van plan zondag te vertrekken, Coco naar pension zaterdag eind van de middag.
Maandag halen we bij het Zonnehuis pa's persoonlijke spulletjes op, zijn kleding en de meubeltjes laten we achter en hopen dat ze daar iemand anders blij mee kunnen maken. We hebben hen een bedankkaart gestuurd voor de goede zorgen. Dat verdienen ze.
Het afscheid aanstaande dinsdag is allemaal erg sober want veel mag en kan niet; ook het aantal aanwezigen is gelimiteerd dus zal hij begraven worden in besloten kring op de nieuwe begraafplaats in Maassluis. We hopen dat het toch een waardig afscheid zal zijn.




Geen opmerkingen: